Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit juli, 2010 tonen

Girly pink quilt

Ik ben toch nog maar ff wat gaan veranderen aan mijn quilt voor Polen. De basis is hetzelfde als de vorige quilt, maar ik heb wat meer kleurtjes erin gebracht waardoor de dubbel kleurige vierkantjes ontstaan. Het maakt het geheel wat minder eentonig, ook al is het stofje hiervoor heel levendig. Het eerste blok is nu af, op het aan elkaar naaien na: De rechter foto is het basisblok en daar moet ik er 48 van naaien in deze combinatie en nog eens 48 met allerlei verschillende combinaties aan stofjes, die dan links onder en rechts boven in het blok komen. Best even een gepuzzel om uit te vinden hoe je dat moet verdelen, zodat het wel een beetje smoel heeft! Maar het is weer gelukt en het grote naaien kan nu verder gaan. Tussendoor naai ik dan af en toe een rijtje van mijn andere quilt aan elkaar en als het af koelt binnenkort kan ik die gaan quilten met de machine.

Weer een sterrenrij verder…

Weer een sterrenrij verder na een middagje naaien! Hij wordt steeds leuker! Ik heb erg veel plezier in deze top, zowel qua naaien als qua kleurenspel. Soms verleg ik weer eens een blokje als ik dat leuker uit vindt komen en uiteindelijk zal ik wel zo vaak geschoven hebben dat ik echt tevreden ben. Vanavond is het zelfs nog gelukt om de tweede sterrenrij te maken en morgen kan ik dus gaan beginnen met de blokjes aan elkaar te naaien! Heb natuurlijk nog het één en ander verschoven uiteindelijk om gewoon wat veel voorkomende stofjes meer te verspreiden over de quilt. Ben zelf erg tevreden en vind hem heel zomers en fleurig!

Quilt-dip is exit!

Ok, het is nog niet een hele quilt top, maar het begin is er! Ik heb afgelopen vrijdag een tweedehands naaimachine overgenomen van een vriendin, een Pfaff met boven transport, dus daar moest dit weekend wat mee gedaan worden. Maar wat dan? Dus even op google gesurfed voor een gratis jelly roll patroon en toen kwam ik dit tegen: http://quiltville.com/boxystars.shtml (van Crazy Creek Quilts) en nu ben ik dus al zover dat ik alle 12 sterren af heb (had nog een jelly roll liggen van Fig Tree Mill House Inn stof), maar ik weet nog niet of ik het nu wel leuk vind om er sashings tussen te doen (volgens het patroon dan he). Of zal ik het misschien nog een rijtje groter maken, zodat ie niet vierkant is, maar rechthoekig? Het was de bedoeling dat ie een beetje scrappy zou worden, maar ik geloof dat ie behoorlijk symmetrisch er uit ziet? Of zo laten en er een randje omheen doen? Pfff….keuzes, keuzes, keuzes! Maar het boventransport van mijn Pfaffje werkt heerlijk!