donderdag 29 september 2011

FF kietelen

Ja, soms moet je jezelf ff kietelen toch? Dus dat heb ik vorige week ook gedaan! Na een paar maanden sparen heb ik dan eindelijk nu EQ7 binnen en gelijk ook maar leuke stofjes erbij gehaald voor diverse projecten waar nog wat aan ontbrak! Genieten jullie mee?

PICT0015 (Small) EQ7 en 2 charm packs van de nieuwste lijn van Fig Tree

PICT0010 (Small)PICT0014 (Small)Dan een aanvulling van achtergrond stof om bij de al gekregen jellyrol te gebruiken. Het was een gok, zo vanaf het scherm bestellen.

 PICT0012 (Small) In werkelijkheid is de stof dus iets te bruin (ik wilde dus een wat gelere tint die beter bij de licht bruin zou passen), maar ik geloof wel dat het staat toch? Er zit ook hard bruin in de stofjes.

 PICT0018 (Small) En dan een paar stofjes (lieve padden stoeltjes he) voor de nog te maken Scandanavian Christmas quilt van Lynette Anderson. Tja, ik was verkocht toen ik deze mooie bijpassende stofjes zag die gebaseerd zijn op die quilt! Het ecru is hier weer wat te geel, dus misschien dat die er niet in komt, of denken jullie dat dat juist leuk is, wat verschillende tinten? Kan anders wat saai worden misschien alleen muisgrijs?

PICT0016 (Small) En last but not least: de aanvulling voor de MBOM. Op de gok ook weer de rood/roze stof gekocht en die past super goed erbij! Gek genoeg is de blauw die ik nu gekocht heb, uit dezelfde serie hier wat groeniger als de FQ die in mijn bundel zat! Ach, zie je in het geheel toch niet. Ze komen niet naast elkaar te zitten! En de ecru vind ik echt super goed passen. Ik heb dan ook hulp gehad hoor, want wit is niet te kiezen op kleur op je scherm! Dus de dame van de winkel is echt met een overgebleven stofje van de stoffenlijn langs de witte effen stoffen gegaan en deze vond zij het beste passen, nou ze had gelijk! En ja, ik heb effen gekozen, omdat met print nog moeilijker was en als ik ervan overhoud is het leuk te gebruiken voor stitcheries!

For some project I bought extra fabrics, like for the MBOM (see earlier entries) I bought some yards to make long borders and I picked the color by name and it worked out so well! I also got some help from the shop employee as cream is difficult to select from your PC screen! She did a wonderful job! I also needed some background for 2 jellyrol quilts and I picked a marble, that in real life was a little more brownish as I prefered, but I think it will go well as there is also darker brown in the jellyrol. I also came across some fabrics, designed by Lynette Anderson, and I just had to have some of it for my Scandanavian Christmas quilt, still to start! The fabric design is based on that quilt! And finally, after saving up for a couple of months, I was able to buy EQ7 and I LOVE it!