zondag 20 oktober 2013

Veldhoven

Gisteren ben ik met mijn vriendin Ank naar de OEQC in Veldhoven geweest. Zoals altijd was het weer een geweldige tentoonstelling. Ik mistte alleen wel de grotere namen uit het buitenland, zoals voorheen vaak georganiseerd werd, maar misschien is dat deel gekoppeld aan de tentoonstelling in mei nu het gesplitst is. Je kon ook merken dat er minder winkeltjes waren. Waar voorheen de grote zaal gevuld was met winkeltjes en de kleine met quilts was het nu andersom. Maar evengoed het bezoeken waard hoor!

Eerst zijn we langs alle winkeltjes geweest, wat ik zelf gewoon het hoogtepunt vind, want ik ben er gek op om te zien wat er eventueel allemaal voor nieuwe spulletjes zijn. Ik was zelf op zoek naar nieuwe stofjes met beige en rood en had daar een apart kaartje voor gemaakt, zodat ik bij slechter licht toch goed de kleuren kon inschatten! Dus de aankopen zijn goed gelukt. Wat klosjes garen die ik nodig had en een paar stofjes in de juiste kleur (en gelijk de goede lijn ontdekt die precies die kleuren heeft) en een pakje milliners naalden! buit 2013 OEQC okt

Bij de winkel van Petra Prins vonden we het voorbeeld van de Mrs. Billings Coverlet die mijn vriendin en ik in Januari 2014 gaan beginnen. Toevallig heb ik behoorlijk wat van de stofjes die ook hier zijn gebruikt, dus dat zal een leuk geheel worden! De achtergrond stof is in het echie wat donkerder en daarmee wat antieker qua uitstraling, precies zoals ik het me had voorgesteld! Ik heb nl. bijna dezelfde kleur gekozen! Dus het was leuk om te zien hoe dat zou uitpakken! Het bracht mijn vriendin wel in verleiding, want die heeft een lichtere achtergrond gekozen! En ja, 10 meter stof koop je niet snel even opnieuw he! Ik niet tenminste! Ach, die van haar wordt net zo goed ook schitterend! Gewoon net even anders! Kan bijna niet wachten tot het zo ver is en we mogen beginnen!

                                                    mrs billings coverlet Petra Prins1  mrs billings coverlet2

Bij de Japanse winkel uit Engeland kon mijn vriendin leuk slagen voor Japanse stofjes. Helaas hadden ze niet de Reiko Kato stijl stofjes, behalve de geweven dan, maar niet de zachte printjes. Die had ik anders nog wel mee willen nemen! En bij mijn andere Engelse winkel, die ook EQ verkoopt en demonstreert, hadden ze de Bohin straw needles, dus die ga ik eens uit proberen!

Nog leuke reacties gekregen op mijn publicatie in de Quilt+Zo en de nodige mensen weer gezien! Ook eindelijk eens mijn vriendin uit het zuiden ontmoet, die voor de eerste keer naar deze beurs kwam! Nou, het was voor herhaling vatbaar, dus gelukkig gaan we elkaar vaker ontmoeten! En de rest blijven we gewoon via de mail doen!

En toen maar eens een broodje gaan eten. Gelukkig konden we nog twee stoelen bemachtigen in het restaurant en hebben we op ons gemak even ons broodje op kunnen eten. Daarna nog heel even terug voor wat foto’s van kraampjes die ik vergeten was en toen óp naar de quilts. Het Quilters gilde had een deel van de tentoonstelling met haar oude quilts en je kon echt het tijdsverloop in de stofkeuze van die quilts zien. Heel leuk! En gelukkig hing hun mooie antieke er ook, waar ik altijd al helemaal gek van ben! Ooit ga ik er zo eentje maken! Ik moet wel 200 worden om alles te maken wat ik in mijn koppie heb, maar toch! Ooit…..

                                             PICT0040   PICT0041

En de quilt die voor mij de publieksprijs had mogen winnen was deze, een combi tussen kruissteek borduurwerk en applicatie:

                              PICT0044   PICT0044b

Een dag met een gouden randje weer! Nu weer lekker aan het prutsen, inspiratie genoeg opgedaan!

Tot de volgende keer!