woensdag 28 juli 2010

Borduur-lapjes quilt…..

mar's lapjes (Small)Ach ja, op zo’n dag als vandaag moet je jezelf maar eens goed verwennen he, dus last minute nog ff langs de hobbywinkel gesjeesd en dit gescored! Zijn ze niet prachtig? Een paar had ik al hoor, maar de meeste rode heb ik gekocht en de borduurstof en de eerste 2 beige lapjes. Vanavond misschien al de eerste borduursteekjes zetten? Verrassing blijft nog even wat dit wordt!

Ahum, ik heb dus echt veeeels te weinig borduurlinnen gekocht……wie weet voor mij een online winkel in Nederland die borduurlinnen of kaasdoek verkoopt?

dinsdag 27 juli 2010

FF bijkletsen

Nou, ik ben wat stil geweest weer de afgelopen dagen. Mede door de warmte moet ik zeggen, die je toch aardig lam legt. Maar niet helemaal, want ik heb gewoon alles dicht gedaan en ben rustig gaan zitten naaien. Had een hele berg verstel goed liggen en ja, eens moet je er toch aan geloven! Die is dus weer in de kast. Ben nog een broek aan het innemen (was twee maten te groot gekocht, dus ik kan er nog ingroeien).Daarnaast moet ik nog een kleine bestelling van leuke baby speeltjes maken. En dan gelijk die ook maar maken voor een vriendin wiens dochter een meisje verwacht en waar we zaterdag naar toe gaan, dus dan kan dat gelijk mee! Dat wil ik dus deze week nog af hebben.

Daarnaast moet ik morgen me even melden in het ziekenhuis alhier voor een punktie. Ik heb een verdachte knobbel op mijn scheenbeen zitten en omdat dat ding wat groeit leek het me beter er toch maar eens naar te laten kijken. Dus ben maandag naar de chirurg geweest en kan dus morgen al een echo geleide punktie krijgen. Dat weefsel wordt dan bekeken en over een week krijg ik dan de uitslag en aan de hand daarvan wordt het poliklinisch verwijderen of op de OK en dat zal wel dagopname worden. Dus weer ff spannend allemaal! Vooral een hoop gedoe, want ik moet dan weer een tijd met mijn been rusten om het goed te laten genezen en bij een diabeet gaat dat heel langzaam! Ben dus weer 6-8 weken onder de pannen vermoed ik! Dus dacht ik zo dat ik, voor de grotere ingreep, maar het een en ander moet voorbereiden en vast geknipt of getekend klaar heb liggen zodat ik me niet hoef te vervelen. Gelukkig heb ik een scootmobiel en kan ik Ukkepuk toch ook zelfstandig uitlaten! En zelf lucht happen natuurlijk! En je hebt natuurlijk dan heel veel quilt-patch tijd!

Daarnaast ben ik bezig met een grootscheepse verhuizing op stapel te zetten. We willen over 5 jaar, als manlief gepensioneerd is, verhuizen naar het noorden. Ik - omdat ik dan me veiliger voel dichter bij het transplantatie centrum (UMCG) en manlief omdat zijn roots daar liggen en het erg aan hem trekt de laatste maanden! Dus allerlei info opgevraagd en afgelopen zaterdag wat rond gereden door het noorden om te kijken wat een mooie plek is om te wonen naar onze wensen. We zijn uit gekomen op alles ten zuiden van de stad Groningen en eventueel sommige wijken in Groningen, maar dat is tweede keuze. We willen toch in het groen blijven wonen (lees bos), zoals we in Almere gewend zijn, vooral omdat ik Ukkepuk lekker wil kunnen laten spelen in het bos! Dus kijken we rond Roden en misschien ook richting Tynaarlo (beiden Kop van Drente tegen Groningen aan), maar ze hebben daar geen vrije sector huur woningen (alleen privé aanbod) en kopen willen we niet meer op die leeftijd. Dus daardoor kan het alsnog de stad Groningen worden, maar we hebben nog wat tijd. Juist omdat je vaak veel moet voorbereiden (lees wachtlijsten ed) beginnen we nu al om ons heen te kijken en te orienteren waar we op moeten letten als we er op tijd bij willen zijn. En anders verhuizen we gewoon een jaartje later! Maar ik heb mijn droomhuis al gezien...een 1/2 woonboerderij die te huur staat in Nieuw-Roden....pfff echt kwijlen dus! Dit is al mijn hele leven mijn droom...wonen op het platteland bij een kerngebied. Ach als het toch eens waar zou worden! Maar dromen is al leuk!12711646661 Nadeel is wel dat de keuken beneden is en de woonkamer boven en daarboven of naast dan de slaapkamers! Eigenlijk zou je de andere helft erbij willen huren! Ach, het lijdt momenteel de gedachten wat af van de realiteit! Ook wat waard natuurlijk! Slapen doe ik toch al haast niet meer tegenwoordig, maar ben dan wel te moe voor patchen!

Nou dat was het weer even voor nu!

maandag 19 juli 2010

New outfit!

pict0127 (Small)PICT0126 (Small)

Ff snel tussendoor: ik ben een blouse gaan veranderen (zie foto) en op de achterkant heb ik geen borduurseltje staan.PICT0128 (Small) Nu leek het me leuk om daar een gestileerde draak op de borduren. Volgens manlief ben ik daar te oud voor en is dat leuk voor teenagers. Het was erg veel werk om deze blouse te vergroten, dus ik wil hem ook niet verpesten. Maar heeft ie gelijk? Kun je daar niet mee lopen als je 47 bent en niet voor gek wilt lopen? Of wordt het geheel dan gewoon te druk? Ik twijfel in ieder geval, ook omdat je natuurlijk als je groter bent ook behoorlijk meer zweet en vooral op je rug en of het dan nog lekker is om daar borduurgaren te voelen? Of zal ik daar dan een extra laag overheen naaien? Graag advies dames......ik weet het zelf echt niet meer! Vanmiddag even kijken bij MS mode voor een shirtje/topje eronder! Alvast bedankt voor het meedenken!

Just a quicky: I have changed an exsisting blouse (see pics) and on the back I have no embroidering. It seams nice to add a dragon outline. Hubby said I am way to old to wear that kind of stuff. That is good for teenagers! It was quite some work to change this blouse, so i don’t want to spoil it. But is he right? Can’t I wear this kind of things at my age? I don’t want to be pointed out as the crazy lady from next door! Or will it become to busy all those embroiderings? I am in doubt any way, also because you are more sweaty when you get bigger and especially on the back of your shirt! And I am not sure if I like to feel the embroidering threads on the back. Or shall I add an extra layer? Please give me some advise ladies…..I am really not sure what to do! This afternoon I want to check out the clothes stores for a top in the same turqoise colour to wear underneath this shirt. Thanks for helping me!

zaterdag 10 juli 2010

Girly pink quilt

Angelica2Ik ben toch nog maar ff wat gaan veranderen aan mijn quilt voor Polen. De basis is hetzelfde als de vorige quilt, maar ik heb wat meer kleurtjes erin gebracht waardoor de dubbel kleurige vierkantjes ontstaan. Het maakt het geheel wat minder eentonig, ook al is het stofje hiervoor heel levendig. Het eerste blok is nu af, op het aan elkaar naaien na: Anegelica 1e blok (Small)Angelica basis (Small) De rechter foto is het basisblok en daar moet ik er 48 van naaien in deze combinatie en nog eens 48 met allerlei verschillende combinaties aan stofjes, die dan links onder en rechts boven in het blok komen. Best even een gepuzzel om uit te vinden hoe je dat moet verdelen, zodat het wel een beetje smoel heeft! Maar het is weer gelukt en het grote naaien kan nu verder gaan. Tussendoor naai ik dan af en toe een rijtje van mijn andere quilt aan elkaar en als het af koelt binnenkort kan ik die gaan quilten met de machine.

I have changed a few details on my quilt for Poland. The basic is the same as last quilt (with Fig Tree fabrics), but I added more colour to it so there were double coloured squares born. It makes the whole quilt more vivid, even the basic fabric is vivid in itself. The 1st. block is almost finished now, except the sewing together of the four parts (1st pic). I have to sew 48 times the basic block (2nd pic) and 48 times the same block but with different color combinations all the time. It sure was a puzzle to make up my mind how to add the colors in a nice way. But again I did it and the big sewing can start! In between sewing these blocks I sew a row of my last quilt and when it cools down a bit in the next days or week I can start quilting it with the machine again!

dinsdag 6 juli 2010

SHOUT OUT: Quilts for Poland

Angelica Dit wordt mijn quilt voor een 8 jarig meisje in een weeshuis in Polen. Het is gebaseerd op hetzelfde patroon als ik net van het weekend heb gemaakt! Ik heb alleen wat met kleurtjes gespeeld. Het is gekomen door een oproep van Leintje voor haar actie 70x een Blije Toet! Ik zou willen, in stilte, dat ik het toetje van Angelica kan zien als ze mijn quiltje krijgt! Nu komen de kratten met stofjes goed van pas. Wat een mazzel dat ik een meisje van 8 jaar kreeg toegewezen van Leintje, precies de leeftijd die gek is op deze kleurtjes!PICT0122 (Small)De sterren worden gemaakt van de  rechtse verticale stofjes en de kleine tussenstukjes worden van de overige stofjes gemaakt. Vooral van het lichtste stofje rechts heb ik echt meters! EN ik heb in hetzelfde motief ook fleece! Leuk voor de achterkant, zodat ze zelfs onder haar dekentje nog vrolijke kleurtjes heeft! Wie doet er mee…..want 135 kinderen in een weeshuis zijn er echt veel en iedereen moet er eentje kunnen krijgen! En je kunt ook stofjes doneren of blokken, het hoeft geen hele quilt te zijn! Zelfs geld is welkom, zodat we fiberfill en fleece kunnen kopen om ze warm te maken! We kunnen niet de armoede de wereld uit bannen, maar samen kunnen we hier het verschil maken!

This will be my quilt for a little 8 year old girl in Poland. It is based on the blocks of my last quilt (see below) that I made this past weekend. I played a little with the colour combinations….! It all started with a shout out of Leintje for her action 70x A BIG Smile! In silence I would love to see Angelica’s face when she sees her quilt I made! Now my big stash comes in handy! What a coincedence I was assigned to a little girl of 8 years old by Leintje, as this age loves the colours of my fabrics! The stars are made of the fabrics to the right vertical and the little pieces in between, of the other fabrics. Especially of the light fabric on the right side I have yards! AND I have also some fleece with the same pattern! Nice for the back, so she will even see cute colours when she lays under it! Who wants to join….because 135 quilts orphanage is quite something and everyone should get one! We can’t vanish the poverty from the world, but we can make a small difference here! If you are interested…please email Leintje through the emailaddy on her website! Also donations of fabrics are welcome or blocks, even money to buy fiberfill and fleece to make the quilts warm for the cold winter in Poland! It doesn´t need to be an entire quilt! As long as it is cheery for children! Please join!

maandag 5 juli 2010

Again a star row sewed!/Weer een sterrenrij verder…

3e dag-2 (Small) Weer een sterrenrij verder na een middagje naaien! Hij wordt steeds leuker! Ik heb erg veel plezier in deze top, zowel qua naaien als qua kleurenspel. Soms verleg ik weer eens een blokje als ik dat leuker uit vindt komen en uiteindelijk zal ik wel zo vaak geschoven hebben dat ik echt tevreden ben. Vanavond is het zelfs nog gelukt om de tweede sterrenrij te maken en morgen kan ik dus gaan beginnen met de blokjes aan elkaar te naaien! Heb natuurlijk nog het één en ander verschoven uiteindelijk om gewoon wat veel voorkomende stofjes meer te verspreiden over de quilt. Ben zelf erg tevreden en vind hem heel zomers en fleurig!

Again a star row added after an afternoon sewing! It becomes nicer and nicer! I love this top already, as for the sewing part and the colour play! Somerytimes I change a setting of the blocks if I like it better and finally there will have been done so much shuffling that I will be content. Thius evening I even could sew the last star row, so all blocks are finished now and need to be sewn together. I have shifted once again lots of blocks so the most popular fabrics are more spread out over the quilt. I am very pleased with the final result and think it looks quite summerlike and blossoming.

zondag 4 juli 2010

Quilt-dip is exit!

weekend quiltOk, het is nog niet een hele quilt top, maar het begin is er! Ik heb afgelopen vrijdag een tweedehands naaimachine overgenomen van een vriendin, een Pfaff met boven transport, dus daar moest dit weekend wat mee gedaan worden. Maar wat dan? Dus even op google gesurfed voor een gratis jelly roll patroon en toen kwam ik dit tegen: http://quiltville.com/boxystars.shtml (van Crazy Creek Quilts) en nu ben ik dus al zover dat ik alle 12 sterren af heb (had nog een jelly roll liggen van Fig Tree Mill House Inn stof), maar ik weet nog niet of ik het nu wel leuk vind om er sashings tussen te doen (volgens het patroon dan he). Of zal ik het misschien nog een rijtje groter maken, zodat ie niet vierkant is, maar rechthoekig? Het was de bedoeling dat ie een beetje scrappy zou worden, maar ik geloof dat ie behoorlijk symmetrisch er uit ziet? Of zo laten en er een randje omheen doen? Pfff….keuzes, keuzes, keuzes! Maar het boventransport van mijn Pfaffje werkt heerlijk!

Ok, this is not yet the entire quilt top, but it is a start! Last friday I bought a second hand sewing machine from a friend, a Pfaff with an upper transportation feet. so I needed to do something with it this weekend! But what? So I googled fro a free jelly roll pattern and I found this link: http://quiltville.com/boxystars.shtml (from Crazy Creek Quilts) and now I have made all 12 stars so far (had a jelly roll waiting to be cut into from Fig Tree Mill House Inn fabric), but I am not sure yet if I want to add the sashings (according to the pattern). Or shall I make it an entire row longer, to make it rectangle instead of square? It was ment to be a bit scrappy, but it looks quite symetric to me now! Or can I leave it like this and add a small border? Pfff…choices, choices, choices! But the upper transportation feet of my Pfaff works great!