donderdag 23 juni 2011

Website en blog gepimpt

Zowel mijn website als mijn blog heb ik een frisse nieuwe layout gegeven. Vond het gewoon weer eens tijd en ik moet zeggen, het was ook ff nodig! Nu heb ik het gevoel dat alles weer anno NU is geworden en aangepast aan mijn huidige stemming en smaak! Ga lekker rond snuffelen en vertel me wat je ervan vindt! Ik heb ook nieuwe pagina's aangemaakt, die als tabbladen bovenin staan. Klik op de bovenstaande foto voor de vernieuwde versie van mijn fotoalbum My Work.

As well my website as my blog have been updated and gotten a new layout. I pimpt it in bright colours, the colours of my recent mood and taste! Go sniffle around and tell me what you think of it all! I added a few new pages with info at the top of the blog (under welcome). Click on the picture above to go to the album of My Work.

zaterdag 18 juni 2011

KC Pampus Open Dag en 30 jarig bestaan

Vandaag bestaat onze hondenvereniging 30 jaar en dat zouden ze combineren met de jaarlijkse Open Dag. Om 11.45 zouden we gaan kijken bij de demonstratie van de Funny O. , een nieuwe hondensport tak en misschien meedoen aan de workshop erna. Toen we aan kwamen was het al behoorlijk druk, want de voorbereidingen waren natuurlijk volop aan de gang.

Het eerste waar Flopke, ons bruine labrador teefje, naar toe wilde was de blauwe schelp-kinderzwembadje, gevuld met BALLEN! Daar mocht ze er drie van uit het water vissen, maar ze vond zelf het water het lekkerste, dus eerst lekker geslobberd en daarna was ze wel bereid om even drie ballen op de vissen. Ok, niet gelijk, de badeendjes vond ze veels te interessant en kon die echt niet laten liggen, dus daar eerst maar drie van opgevist en daarna pas de bedoelde ballen! Natuurlijk ga daarbij als hondje met vier pootjes in het zwembadje staan he, aan de kant blijven is zo raar! Ze had het er reuze naar haar zin!

Toen zijn we even in de kantine gaan kijken waar ook wat stands stonden opgesteld ivm het beloofde slechte weer (wat gelukkig zo goed als uit bleef). Daar onze gadget bag opgehaald met leuke folders, speeltjes en brokjes voor de hond en ook een leuke honden sleutelhanger, die we gelijk in gebruik hebben genomen als decoratie van ons hondenfluitje.

funnyo1  Daarna was het tijd om bij de Funny O. te gaan kijken en Flopke was erg enthousiast! Dat wachten vond ze maar niks, ze wilde mee doen! Blijkbaar had ze de kunst tijdens de demonstratie al afgekeken, want ze vloog bij het begin van de workshop gelijk door de tunnel, maar een sprongetje over de hekjes waagde ze niet en liep er netjes omheen! Slalommen deed ze ook gelijk al goed en apporteren liet ze weer voor wat het was! funnyo6 Zelfs de hoge loopplank nam ze de eerste keer op haar gemakje. Bij een tweede poging gleed ze wat weg op het plastic en vond het toen wel wat eng. Toen bewust haar zelf er nog een keer overheen gestuurd, zodat ze er geen angst voor ontwikkelde en genoeg zelfvertrouwen bleef houden om het een volgende keer wel weer te durven.

Manlief had tijdens onze workshop de loterij gespekt en zelfs een petje gewonnen! Flopke confisqueerde die tijdens de lunch, dus nu is die van haar! Een heel leuk nieuw speeltje! Met een lekker broodje hamburger hebben we even wat gerust, geluisterd naar de wethouder en de opening bij gewoond, alvorens we moesten aantreden voor onze eigen discipline, de demonstratie van de GH2. Tijdens de lunch nog wat andere kramen bekeken en vooral de borduurstand had mijn interesse! Leuke handdoekjes en  naambadges maakt ze voor op de tuigjes!

gh_01gh_02         Na de demonstratie, waarbij je kon merken dat de honden toch wat uit hun doen waren, want óf ze luisterden niet óf ze gingen gezamenlijk tekeer tegen de omstanders en vooral hun honden! (Doen ze anders nóóit hoor!) Al met al was het resultaat niet slecht hoor en konden de kijkers best een goede indruk krijgen wat de GH2 inhield (de hondjes luisterden dus soms echt wel), maar robots zijn honden zeker niet, dat hebben ze wederom bewezen!

Tot slot zijn we nog even wat gaan drinken van onze verdiende consumptiebon en toen vonden we het zelf wel genoeg. Dus op naar huis, maar daarbij kwamen we langs de fotograaf! Die bood aan om gratis een foto van Flopke te maken en tja, dat sla je niet af hè! Wanneer krijg je zo’n kans? Nou, Flopke liep natuurlijk weer de halve installatie omver voor ze netjes ging zitten (bleek ie gewend te zijn met labjes), maar zelfs zonder tuigje of lijn bleef ze rustig poseren, dus het is waarschijnlijk een hele leuke foto geworden….

Pluspunt vond ik zelf dit keer vooral het zelf mee mogen doen dmv een workshop, zodat je ook zelf kunt zien of je hond iets leuk vind! En dat er ook gewoon wat voor de honden zelf te doen was! Flopke hebben we ingeschreven voor de behendigheid (ook veel toestellen en gehoorzaamheid) volgend seizoen! Nu eerst op 10 juli netjes haar GH2 diploma gaan halen! Ben nu al benieuwd naar de foto’s van deze Open Dag! Al met al dus een hele geslaagde dag en dan zijn wij nog niet eens tot het einde gebleven!

woensdag 1 juni 2011

Celtic BOM Juni/June

Het is al weer JUNI! Tijd voor een nieuw patroon van de Celtic BOM! Het thema voor deze maand is de Midzomer Nacht viering rond 21 juni. En hoe de Davidsster nu verbonden is qua symboliek met deze nacht kun je allemaal lezen in de patroonbeschrijving. Ik heb er dit keer weer een uitgebreid verhaal van gemaakt!

Ga voor de patronen en beschrijving naar mijn Simply2M (klik) blog om ze daar vandaan te downloaden.

groetjes, Marianna

It is JUNE already! So time for a new pattern of the Celtic BOM! The theme for this month is the Midsummer Night celebration around June 21st. And how symbolicaly the Star of David is connected with this special night you can all read in the pattern description. I have made a long story of it!

Hop over to my Simply2M (click) blog to download the patterns en description.

greetings, Marianna