donderdag 29 september 2011

FF kietelen

Ja, soms moet je jezelf ff kietelen toch? Dus dat heb ik vorige week ook gedaan! Na een paar maanden sparen heb ik dan eindelijk nu EQ7 binnen en gelijk ook maar leuke stofjes erbij gehaald voor diverse projecten waar nog wat aan ontbrak! Genieten jullie mee?

PICT0015 (Small) EQ7 en 2 charm packs van de nieuwste lijn van Fig Tree

PICT0010 (Small)PICT0014 (Small)Dan een aanvulling van achtergrond stof om bij de al gekregen jellyrol te gebruiken. Het was een gok, zo vanaf het scherm bestellen.

 PICT0012 (Small) In werkelijkheid is de stof dus iets te bruin (ik wilde dus een wat gelere tint die beter bij de licht bruin zou passen), maar ik geloof wel dat het staat toch? Er zit ook hard bruin in de stofjes.

 PICT0018 (Small) En dan een paar stofjes (lieve padden stoeltjes he) voor de nog te maken Scandanavian Christmas quilt van Lynette Anderson. Tja, ik was verkocht toen ik deze mooie bijpassende stofjes zag die gebaseerd zijn op die quilt! Het ecru is hier weer wat te geel, dus misschien dat die er niet in komt, of denken jullie dat dat juist leuk is, wat verschillende tinten? Kan anders wat saai worden misschien alleen muisgrijs?

PICT0016 (Small) En last but not least: de aanvulling voor de MBOM. Op de gok ook weer de rood/roze stof gekocht en die past super goed erbij! Gek genoeg is de blauw die ik nu gekocht heb, uit dezelfde serie hier wat groeniger als de FQ die in mijn bundel zat! Ach, zie je in het geheel toch niet. Ze komen niet naast elkaar te zitten! En de ecru vind ik echt super goed passen. Ik heb dan ook hulp gehad hoor, want wit is niet te kiezen op kleur op je scherm! Dus de dame van de winkel is echt met een overgebleven stofje van de stoffenlijn langs de witte effen stoffen gegaan en deze vond zij het beste passen, nou ze had gelijk! En ja, ik heb effen gekozen, omdat met print nog moeilijker was en als ik ervan overhoud is het leuk te gebruiken voor stitcheries!

For some project I bought extra fabrics, like for the MBOM (see earlier entries) I bought some yards to make long borders and I picked the color by name and it worked out so well! I also got some help from the shop employee as cream is difficult to select from your PC screen! She did a wonderful job! I also needed some background for 2 jellyrol quilts and I picked a marble, that in real life was a little more brownish as I prefered, but I think it will go well as there is also darker brown in the jellyrol. I also came across some fabrics, designed by Lynette Anderson, and I just had to have some of it for my Scandanavian Christmas quilt, still to start! The fabric design is based on that quilt! And finally, after saving up for a couple of months, I was able to buy EQ7 and I LOVE it!

maandag 26 september 2011

Dear Jane progress

260902011-3 (Small) 26092011-1 (Small)

Op deze heugelijke dag, dat mijn mams 78 is geworden, heb ik vanavond om 21.50 de laatste steekjes gezet aan de 9e rand en dit is nu het geheel tot nu toe! Hopelijk lukt het nog om voor 1 oktober de laatste twee raden eraan te zetten, die ik al kant en klaar heb liggen qua blokjes, zodat ik dan nog twee weken heb om de L en M rij af te maken, waarvan ik in totaal al 12 blokjes heb liggen, verspreid over die twee rijen. Gelukkig heb ik ook al de nodige blokjes geknipt liggen van de L rij, dus dat scheelt ook weer veel voorbereiding! Stug door ploeteren is nu het motto om mijn doel te halen om op 15 Oktober de centrum blokken tot een quilttop genaaid te hebben!

At this festive day, that my mom turned 78, I put the last stitches into the 9th. row at 21.50 hours this evening and this is the whole piece now so far! Hopefully I can add 2 more rows before October 1st., which I have ready in their baggies (the blocks I mean), so I have another two weeks to make the last blocks of the center piece to reach my goal of having the center piece sewn together by October 15th. I already have 12 blocks finished devided over those 2 last rows L & M. I also prepped several blocks ready to sew them. So I just need to keep going to get there!

woensdag 21 september 2011

Sew We Quilt & StashManicure

youreyesonlybcktoschool2 http://www.sewwequilt.com/

Gisteren was ik aan het surfen op het web, een bezigheid die ik graag doe als ik hangerig ben, zoals deze week het geval is (ja, de griep heeft weer toegeslagen). Via via, want vaak weet je niet meer hoe je ergens gekomen bent achteraf, kwam ik op bovenstaand blog terecht en daar is de komende weken 5 dagen per week een give away te winnen. Het doel is om juiste diegene over de streep te trekken die twijfelen of quilten wel wat voor hun is. En twee dagen per week (dinsdag en donderdags) is er een give away voor al bestaande quilters. Er zijn hele leuke dingen te winnen, zoals FQ bundels en allerlei gereedschap voor het quilten. Maar wat ik het leukste eraan vind is niet of je wel of niet iets kan winnen, want meestal doe je dat toch niet, maar juist het feit dat er elke dag leuke tutorials te vinden zijn over de meest uiteen lopende onderwerpen die je maar bedenken kan! En ik ben er echt al de nodige tegen gekomen waar ik zelf nauwelijks iets van wist en ik ben toch echt wel een paar jaartjes al bezig! Vandaag is er bv. eentje over hoe je makkelijk kunt zorgen dat je geen dikke bulten in de binding krijgt als je bijna op het einde bent van aan naaien. En het makkelijke is ook nog dat je al die tutorials kunt opslaan als PDF’s op je eigen pc, dus makkelijk nog eens na te kijken als je zover bent om ermee aan de slag te gaan! Dus wel de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen!

Yesterday I was surfing the web, an activity I like to do when I am not feeling all to well (but to well to stay in bed), like this week now the flu has hit me again.Via via, as you hardly remember many times how you came across a new blog,I arrived at this sewwequilt blog, also know as stash manicure.The next 5 weeks there is a wannabee quilter campaign with all kind of lovely goodies to win. For quilters there is a contest on tuesday and thursday and wannebee quilters can win stuff on the rest of the week (workweeks it is). But the best is that every day there is a guest teacher explaining a way of doing things, like today there is an explanation on how to do your binding without all this bulk fabric in the end…and you can download the instructions as PDF’s and save them to your hard drive so you can take a peek again when you need it! And although I am quilting for several years now I really came across things I hadn’t a clue how to do it! So it is worth to hop over and take a peek and join in the fun!

dinsdag 20 september 2011

Foto’s Dear Jane

PICT0001 (Small) PICT0003 (Small)    

Ok het is gelukt! Ik heb net het laatste steekje gezet aan de 2 rijen die weer aan de vorige lap zijn toegevoegd! Nog 1 rij en zij hangt op de grond! Maar het begint wat te worden! Wel merk ik dat het nog best moeilijk is om al die blokjes netjes recht onder elkaar te krijgen, ook al zet ik, over de hele lengte van de sashing, streepjes op de kruispuntjes! Dus dat wordt nog een leuk klusje met quilten straks, nette rechte lijnen quilten! Ach, het scheelt het is MIJN quilt! Beter gedaan als perfekt!

Ok, it is done! I just added the last stitch into the 2 next rows, which I attached to the larger piece of 5 rows I have done before! One more row and the top is hanging on the ground! It is starting to come together! It is still difficult to get nice straite stitching lines and have the blocks all nicely straite under one another. Even with added marks to the back of the sashing strip to mark the crosspoints.So that will be a hell of a job to quilt slater on and get it all straitened up nicely! Well, it still is MY quilt! Better done than perfect!

Waar blijft de tijd??? Where has time gone???

Ja, ik vind tijd een item dat veels te snel voorbij vliegt! Nog even en we gaan weer de donkere dagen voor kerst in! Geen zomer gehad, dus elk zonnestraaltje pak ik zoveel mogelijk. Nu ik weer regelmatig Nordic Walk neem ik sinds een week ook Flopke mee. Het is even wennen voor haar om vooruit aan een langere lijn te lopen en dan ook nog niet te trekken! Geeft dus best wat stress voor die kleine, dus aan het einde, voor we naar huis lopen mag ze lekker los stoeien op het grote speelveld en heerlijk rollebollen! Nou, dat doet ze met verve! PICT0044 (Small) En ik? Ik GENIET!!!!

Qua quilten ben ik me helemaal toe aan het leggen op het in elkaar zetten van mijn Dear Jane en ik ben nu weer bezig met 2 rijen aan de lap van 5 te zetten, dus hopelijk heb ik morgen een lap te showen van 7 rijen als dat nog op een foto past! Verder ben ik wat bezig geweest met het in elkaar proberen te prutsen van het eerste (midden) blok van de MBOM. Nou, das nog niet simpel, ook al doe ik het op de hand! PICT0098 (Small) Omdat de kleur in het midden niet goed uit kwam en het accent anders kwam te liggen, ben ik opnieuw begonnen en heb ik het groen en ecru gewisseld van het middelste deel. Natuurlijk ligt het even stil nu ik de Dear Jane weer een stapje op weg moet helpen, maar goed als voor 15 oktober de blokken in elkaar zitten heb ik misschien ff tijd om met deze BOM verder te gaan! Ik heb maar een schema gemaakt hoeveel ik in welke tijd moet afmaken wil ik dus op 31 december de Dear Jane in elkaar hebben! Want ja, ik moet nog best ook wel wat blokken en driehoeken maken! Dan heb ik nog een jaar om hem te quilten, want februari 2013 wordt ik 50 en dan moet ie af zijn. Gelijk ook op tijd voor de grote tentoonstelling waar deze quilt voor is aangemeld, maar dat had ik al eens verteld! Vond het wel een leuk streven en het stimuleert me enorm!

Ik heb ook ff flink gespaard de laatste maanden, oa. voor EQ7, en dat heb ik mezelf vandaag cadeau gedaan, image dus hopelijk komt het volgende week binnen! Gelijk maar wat extra lapjes besteld voor de MBOM (handig he, je bestelt in de USA en dan heb je gelijk nog geld over voor lapjes in vergelijking met bestellen van EQ in Nederland), want ik hou niet zo van randen die uit heel veel stukjes bestaan. Ok, één naadje kon nog wel, want anders hield ik wel héééél veel stof over! Gelukkig hadden ze nog stof van mijn Buttercup serie! Ook heb ik wat extra stof besteld in twee kleuren voor bij een Jellyrol die ik van hubby gehad had in Zutphen (Astor Manor), maar wat is het moeilijk om dan online de kleur uit te kiezen. Nu maar hopen dat het een beetje past! Ze hadden geen stof meer op voorraad om erbij te vergelijken helaas! En er is een stoffenserie uit van Lynette Anderson, die gebaseerd is op de quilt Scandanavian Christmas, die ik nog moet maken, dus daar gelijk een leuk paddenstoelen stofje van gekocht! En er is weer een nieuwe stoffenlijn uit van Fig Tree, mijn favoriete ontwerpster, dus ik heb mezelf getrakteerd op 2 charm packs. Wist je dat je daar een leuk formaat quiltje mee kunt maken? Zonder al teveel extra’s te hoeven kopen? Tja, soms is het handig om boeken speciaal voor deze pre-cuts te hebben, dan weet je gelijk wat je kopen moet om iets te kunnen maken! Dus boeken kopen scheelt ook nog geld! LOL! Maar deze projecten moeten wel even wachten natuurlijk tot na 1 Januari! Jane gaat voor!

Time flies these days or has it always been like that? Just a little while and we will have the dark days before Christmas again! Not a really summer here in Holland, so every sunray I grab with 2 hands! Now I Nordic Walk again quite regurarly I take Floppy with me on my walks and she loves it! She is already quite well educated how to keep a straite line with me, but I can see she is a bit frustrated and unsure in the end, so I always let her go loose on the playfield and have her run around like crazy and roll over too! And me? I ENJOY watching!

For quilting I have dedicated myself to assembling my Dear Jane quilt top before the end of 2011…and I am busy right now stitching another 2 rows to the piece of 5 rows I made before! So hopefully I will have to show a picture tomorrow of the new larger piece if it fits on a pic! And in between stitching rows together I have been busy trying to make the center block of the MBOM. Not that simple I can say! I had made one piece, but the colors didn’t come out like I wanted to, so I am making it again and switched the green and cream in the star units. Now the focus is much better. Ofcourse the rest of it is on hold till I have assembled all blocks of Jane before Oct 15th., my first deadline in my sewing scedule…I like the idea of getting it finished this year so I can hand quilt the top next year and have it all finsihed by the time I will turn 50 in 2013, which will also be shortly before the expo in Bruxelles and Nantes in april/may 2013! I can say it is very motivating to have a scedule like this and a goal to work towards!

In the meantime I have saved up some money over the last couple of months as I wanted to buy myself EQ7, which I longed for for a long time and never saw me buying it! Today I have send out the order, in which I also ordered some extra fabrics for my MBOM (as I didn’t like to have borders with many seams) and some cream solids to accompagny my jellyrol I got from hubby last June. It is difficult to find the right color online (having to compare colors on your pc screen), so hopefully this will come together nicely! And, oh my gosh, they also sold Lynette Andersons new fabric line! So I couldn’t resist and bought half a yard of toadstool fabric to go with my Scandanavian Christmas quilt, which I also need to start making in January 2012! Lots of projects on hold now! There is also a new fabric line from Fig Tree, my favo designer, so I spoiled myself and bought 2 charm packs with which you can make a lovely sized wall hanging without even having to buy lots of extra fabric! It was a pattern from one of the books for charm packs and other precuts, and it saves money knowing you can make already a nice sized quilt out of just 2 charm packs! But even these new projects have to wait till Jane has come together by end of this year! Jane first now LOL!

woensdag 7 september 2011

M-BOM

HIER hebben jullie al eens kunnen lezen dat ik mee ging doen tzt aan de M-BOM. Margo, mijn maatje van ons Simply2M blog, heeft een mooie randenquilt ontworpen voor een internet groep waar ik bij aangesloten ben. Is dus een soort van besloten patroon verspreiding. Maar ik zou IK niet zijn als ik er dan toch mijn eigen draai aan wil geven. Dus ik heb een paar dagen zitten zweten achter de PC….(wat is een randenquilt lastig ontwerpen, alles moet onderling zo kloppen!), maar ik ben eruit en door in inches te gaan werken lukte het me beter om alles goed op maat te krijgen! Ik ga mijn FQ bundel Buttercup ervoor gebruiken die manlief me kado heeft gedaan van het voorjaar en die hiervoor ook was aangeschaft en waarschijnlijk gaat deze quilt dan ook wel zo heten! Mooie naam toch voor een quilt “Buttercup”?!

161 Buttercup

De kleuren zijn in de quiltfoto wat harder, maar het lukte niet voldoende om de nuancering van de FQ bundel goed over te brengen in EQ. Maar dat kunnen jullie wel “vertalen” he! Wat vinden jullie ervan? Ja, eerlijk……(o ja, dit was dus die ene quilt die ik nog mocht beginnen van mezelf naast de Dear Jane)

HERE you could have read about the M-BOM I joined. My quilt-mate from our Simply2M blog has designed a lovely borderquilt for a closed group I am in.So no umlimited distribution of the pattern I am afraid! But I would be ME if I wouldn’t turn it into my own version…., so I passed some time/nights behind the PC to make it work. And I can say Margo did a wonderful job as it is really hard work to design a border quilt. It needs to be so carefully fit together to make it all work! But I finished the job by working in inches rather than metrics and am able to start cutting into my fabrics now (ye, all prewashed already 2 weeks ago), which is the FQ bundle of FigTree Buttercup, so my quilt will porbably be called Buttercup! Sounds as a good name for a quilt! The colors of the design are not as soft as the real fabrics, but I guees you all can “translate” that can’t you? What do you think of this? Yes, honestly…..(oh and yes, this is the one quilt I was allowed to start of myself besides finishing off my Dear Jane)

zondag 4 september 2011

Love, Sweat & Tears

PICT0011 (Small)PICT0095 (Small) Op de, waarschijnlijk laatste, zomerse dag van het jaar heb ik het er lekker van genomen en heerlijk op het balkon aan mijn Dear Jane, genaamd Love, Sweat & Tears,  zitten naaien. Het resultaat na een dagje mag er dan ook zijn! De eerste 5 rijen zitten aan elkaar (ok, heb ik langer over gedaan natuurlijk, maar van de week waren de onderste twee er nog niet aan vast gezet immers). Best een leuk resultaat voor twee weekjes fröbelen he, want zo lang heb ik over deze 5 rijen wel gedaan. Ondertussen ook toch nog wat nieuws begonnen maar daar later meer over, want ik heb nog niks zover af dat ik wat kan laten zien! Het heeft te maken met applicatie en randenquilts (niet noodzakelijk samen)…

´s Middags nog lekker ff gelunched in de stad op een heerlijk terrasje en na thuis komst ben ik met Flopke nog naar het park geweest. De eerste keer weer los na haar loopsheid, dus ik dacht `die gaat helemaal los en is door het dolle heen`. Nou niks ervan hoor! Sterker nog het was net of ze weer helemaal moest ontdekken wat ze los allemaal kon en mocht! Er was een klein hondje en die daagde haar een beetje uit en ze was me daar bang van! Ze bleef mij maar in mijn rug springen, iets wat ze alleen doet als ze echt bang is, en pas toen het hondje verder ging, kwam ze tot zichzelf! Maar na een tijdje kwam ze los en vond ze het leuk om toch weer lekker het water in te gaan en daar heerlijk af te koelen en met haar werpbord te spelen. O ja, ze wilde met wat moeite ook nog wel poseren voor een sta-foto, want ja, die houden we wat bij (en nu ook eens zonder tuigje) en ze is 1 september immers al weer 2,5 jaar geworden!

PICT0056 (Small)PICT0030 (Small)PICT0091 (Small)PICT0089 (Small)  

At probably the last summer day of this year I have taken advantage of the sun and sat at the balcony sewing on my Dear Jane, named Love, Sweat & Tears. The results are worth showing I guess! The first 5 rows are sewn together now (ok, I worked on that longer than a day, but earlier this week the bottom 2 rows were not attached yet). Quite a nice result for almost 2 weeks of sewing blocks and rows together already! In between I have started on a new project aswell, but I will have to tell you later about that as I am not yet that far that I can show you something nice already! It has to do with  applique and borderquilts (not necessary together)…

In the afternoon we went to grab a lunch outdoors in town on such a nice sunny square with lots of restaurants. Outside areas ofcourse are popular! After coming back I took Flopke to the parc and let her play again and swim without a leash. For the first time after her heat has ended 10 days ago. I thought she would be excited and running around like crazy, but she did nothing like it! It seams as if she needed to discover the freedom of walking, on her own and being able to go where she wanted without me, again.There was a little dog and she teased Flopke a bit to come and play, but Flopke crawled almost in me and jumped on my back in fear (that is her sign for being really frightened), and only when the dog walked away she came to herself again. After a while she started to like it more and I could make her go swim and play in the water with her throwing board. Good to cool off! Ok, she was also willing to stand still so I could make a picture of her again, as we try to keep that up to date, and last September 1st. she reached the age of 2,5 years young!

vrijdag 2 september 2011

BOM 2012 Verleidelijke Vormen/Tempting Shapes

imageJa, jullie zullen het niet geloven, maar de kogel is al door de kerk! Over de yahoo groepslijsten kreeg ik op mijn oproepje hele leuke enthousiaste reakties! Het gaat dus een jaar van mini quiltjes worden met elke maand een nieuwe techniek. Zelfs als je denkt iets te kunnen, kan het misschien wel op een andere, makkelijkere manier, dus het uitproberen waard, vooral als het project klein en overzichtelijk blijft! Dus vandaar dat ik weer de maat van de quilthuisjes heb aangehouden!

Januari FTMaart CW      

En wat voor technieken gaan we dan zoal doen, vragen jullie je gelijk af? Nou, dat zijn dus de diverse aparte vormen als applecore, clamshell, tumbler etc. En daarnaast (dat wissel ik af dus) dan technieken als back basting applique, applique met de eilandjes methode, fabric folding (oftewel origami met stof), cathedral window vouwen en bedenk er zo nog maar een paar. Dus als jullie op dit gebied wensen hebben, maak ze nu kenbaar, dit is je kans! Dan kan ik me erin verdiepen en opnemen in het jaarprogramma! Email mij op simply2@gmail.com of laat hier een berichtje achter!

Yes, you won’t believe me, but the bullet has gone through church! In some of my yahoo groups I have received enthousiastic responses to this idea, so I descided that this would be it! So small quilts (approximately 10”x12”), that won’t turn into UFO’s, and every month a different shape or technique! Even if you think you do know how to do it there is always a different way to do it and it is good to learn as you go! So think about applecores, clamshells, tumblers, back basting applique, Island building applique, fabric folding (or fabric origami), cathedral window folding and think of some more. So if you think now “I wish she would do this or that technique or shape” this is your chance! Let me know asap, so I can explore the possibilities and take it up into the programme! Email me at simply2m@gmail.com or leave a message at this entry!

Feedback gevraagd!

Ja, rare titel misschien, maar het dekt wel de lading! Ik heb nl. nog drie afleveringen te gaan van mijn Celtic BOM en ben dus al druk bezig om iets nieuws te verzinnen, maar ja, waar is behoefte aan? Iets m.b.t. de seizoenen? Of juist dieren? En willen jullie dan vooral applicatie/stitchery of juist een mix van diverse technieken en piecing? Ja, hoe bepaal je nu waar je een jaar lang eens aan gaat werken? Dus mijn vraag aan jullie is heel makkelijk: wat zouden jullie volgend jaar graag eens als patroon langs willen zien komen? Diverse mini quiltjes met aparte vormen misschien? Denken jullie eens hardop met me mee aub! Je kunt dat doen door mij een mail te sturen op craftluv@gmail.comof hier een berichtje bij achter laten! Alvast heel erg bedankt voor jullie input!
PICT0295 (Small)PICT0001 (Small)cathedral window workshop Yvonnefolded flowers workshop

donderdag 1 september 2011

Celtic BOM- September = Mabon

mabonMabon is het feest van de tweede oogst (vruchten ed.)en de herfst equinox (noordelijk halfrond).In de patroonbeschrijving heb ik ook twee plaatjes toegevoegd van een cornucopia, wat heel goed past bij Mabon, als eventueel stitchery patroontje. De plaatjes zijn freebees van internet. Controleer de maat! Alle uitleg en de patroon beschrijving kun je weer vinden op ons Simply2M blog. Ook heb ik daar weer de foto’s geplaatst die ik ontvangen heb van de diverse deelneemsters en die zijn zeker de moeite van het bekijken waard!

Als de links op het Simply2M blog niet goed zouden werken kun je altijd nog naar mijn site gaan en ze vandaar downloaden: http://members.upc.nl/r.bootsma/Designs/designs.htm

Veel plezier weer met het maken!

Mabon is the celebration of the second harvest (fruits etc.) and the autumn equinox (northern hemisphere).In the pattern description I have added 2 drawings of a cornucopia, which is very well representing Mabon. You can use them as stitchery pattern. The images I found as freebees on internet. Check the printed size! All explanation of Mabon you can read in the pattern description at our Simply2M blog.I also published the pictures I received from all the participants there.They are worth checking out, so hop over!

If the links don’t work well hop over to my site for downloading the files: http://members.upc.nl/r.bootsma/Designs/designseng.htm

Have fun making this quilt!