vrijdag 30 augustus 2013

Oude schoollapjes!

IMG_1992

Enige tijd geleden schreef ik hier er al over, dat ik op zoek was naar het oude schoollapje van mijn oma van moeders kant. Ik kan me nl. nog herinneren dat ik naast mijn oma’s stoel op de grond zat en zij me allerlei dingen uit haar oude doos liet zien. Ze had allerlei tinnen doosjes waar ze haar schatten in bewaarde, althans dat waren ze voor mij! Menige zaterdagmiddag liep ik naar haar toe en was dan de hele middag bij mij oma en soms mocht ik ook blijven eten, helemaal feest! En daar kwam toen ook dit oude schoollapje uit! Ze heeft het gemaakt toen ze 10 was! Knap werk hoor, ik weet niet of ik dat toen al kon!

Vandaag had ik contact met mijn nicht en vroeg haar of zij misschien wist waar dat lapje was gebleven. Ja zei ze, dat hangt hier aan de muur! Dus gelukkig is het niet verloren gegaan en goed terecht gekomen! Ze was zo lief om er gelijk foto’s voor me van te maken!

Ik wil het patroon hiervan na tekenen en mijn eigen versie gaan borduren van dit lapje!

Ben hier zo blij mee! Bedankt nicht voor de mooie foto’s!

Groetjes,

Marianna

Some time ago I wrote here about the old dutch school samplers girls were taught at primary school back in the old days (1900 and such). I knew my grandmother had made one, as I remember sitting on the ground beside her chair and she showing it to me when I was a girl about 8-10 years old. She had these tin boxes in which she kept all kinds of old stuff. To me those boxes were like a treasure! Many saturday afternoons I went over to her and spent the afternoon with her alone. I loved those hours alone with my granny!

Today I had contact with my niece and asked her if she knew where the old school sampler of our grandmother had been? Yes she said, its hanging here on the wall! So luckily it wasn’t thrown away and had gotten a great destination. She was so kind to make some pictures for me of it and send them to me right away!

I want to make the embroidery pattern from this design and embroider my own version of it!

I am so happy with it! Thanks niece for your lovely pictures!

Have a great day,

Marianna

zaterdag 24 augustus 2013

Eerste Publicatie

En toen lag vandaag de Quilt&Zo in de bus! Fantastisch is het om dan voor het eerst je eigen werk in een blad te zien staan! Mooie foto’s en kleuren en de layout is prachtig! Ok, mijn koppie had wat kleiner gemogen, daar kan ik niet zo goed aan wennen! En al helemaal niet aan al die lovende woorden! Wel leuk hoor en zeker genieten!
PICT0014 (Small) PICT0013 (Small)
En hier is tie dan in volle glorie! Machinaal gemaakt en het quiltwerk is van Elly Prins. Prachtig gewoon!PICT0005b
Dat maar veel naaisters de weg mogen vinden naar het quilten! Een toegankelijke beginners cursus in een blad is er nu!
Groetjes,
marianna

woensdag 21 augustus 2013

Ff bij kletsen

Ja, ik zag dat ik al een maand niks meer geschreven had! Ok, de zomer heb ik vooral op ons balkon door gebracht genietend van de nieuwe meubeltjes! Nog steeds is het heerlijk weer, maar nu iedereen zijn gewone gang weer gaat dacht ik dat ik dat toch ook maar eens wat moest op pakken LOL!

Ik heb niet stil gezeten hoor! Met mijn quiltvriendin heb ik een appliquick workshop gevolgd bij het Quilters Palet in Den Haag en leuk dat dat was! Ik ben echt verslaafd geraakt aan appliqueren op deze manier! Zo makkelijk en precies en daardoor zoveel leuker als iets proberen, wat maar niet goed wil lukken! En je hebt alleen de staafjes nodig, want het schaartje en de pincet, ach daar kun je ook anderen voor gebruiken. Ze hebben wel een functie hoor, maar ik heb het eerst uitgeprobeerd met de dingen die ik al had en dat werkt ook goed! Scheelt weer duur gereedschap kopen, die je dan dubbel hebt! Ik heb de punten van de staafjes beschermd door van de plakstiften het omhulsel te gebruiken. Daar twee gaatjes in geprikt met een dikke scherpe naald en dat uitgehold met een scherp puntje van een schaar. Hoedenelastiek erdoor en voilá! Nu nog een etuitje maken om al het gereedschap op te bergen. De eerste die ik had gemaakt was wat te klein voor de staafjes!gereedschap apliquickIk werk vooral veel met vlieseline H250 erachter, dat vind ik handiger als dat ik steeds freezer paper weg moet halen! Het wordt wel iets stugger daardoor, maar met de goede appliqueer naaldjes en het goede garen kan ik toch alle delen onzichtbaar op elkaar naaien! Ik werk dus vooral in units! Onderstaand de poppetjes van de BOM uit de Quiltmania van Reiko Kato! Blok 1 links en rechts een paar van blok 2.

poppetje blok1 quiltmania 2013 poppetje blok2 quiltmania 2013

Daarnaast is er sinds kort bij mij in de buurt een leuk hobbywinkeltje gekomen! Zus en Gus heet het en dit is hun website: http://www.zusengus.nl/index.php?item=zeepzakjes&action=page&group_id=17&lang=NL Op hun website staan alleen de producten die ze maken en verkopen, maar in de winkel vindt je dus garen (aurifill) stof, kantjes en bandjes en knoopjes etc. Allerlei leuke kleine frutsels om te versieren zeg maar. Handig om vlak om de hoek te hebben, nu hoef ik de stad niet meer in voor een klosje garen! En ik heb me natuurlijk even uitgeleefd en leuke dingen gekocht! Vooral het boekje gaf me veel inspiratie om ook eens wat anders te maken! Het leuke was ook dat ze de design stof verkochten waarmee die leuke kussentjes en prularia gemaakt waren!

kadootjes zus en gus home design2 

home design boek homedesign

Laatst was ik wat kasten aan het ordenen en kwam ik mijn eerste quiltje tegen, een kussen overtrek voor een vriendin die 50 werd toen en op een boerderij woonde. Ik kon die eerste quilt niet weg geven, dus heb een tweede versie gemaakt en de eerste gehouden! ook mijn eerste white-on-white quilt die ik met de hand gequilt heb heb ik bewaard! En zelfs mijn eerste proefblok voor mijn eerste sampler! Jaren was ik deze kwijt en dacht dat ze verloren waren gegaan, maar nu toch weer boven water! ikke blij!

1e hand quilt eerste quiltje 2001-2 eerste test blok sampler 

Maar dit alles moet even in de wacht, want ik moet nu eerst, nadat ik vandaag een etuitje gemaakt heb, nodig verder met mijn Tail Feathers, want die moet voor eind september af zijn. Dan wordt mijn moeder 80 jaar en ze is al jaren verliefd op de geborduurde vogeltjes, dus deze wordt nu voor haar! Maar ja, dat wordt nog even aan pezen of hem echt af te krijgen! Alle log cabins moeten nog genaaid worden en de helft van de blokken (die al wel geborduurd zijn) moeten nog in elkaar gezet worden. Werk zat dus!

Ok, tijd voor een bakkie koffie en dan eens flink aan de gang!

Fijne dag allemaal!

Groetjes,

marianna