woensdag 30 april 2014

Zen-Tangle-en

Via Facebook kwam ik mooie tekeningen tegen die een beetje Escher-achtig eruit zagen,

14Mar2010_Zentangle  3272892176_4d3a002887_b

maar het niet waren, want sommigen hadden geen echte vorm, stelden dus niks voor. Nou ja, NIKS! Ze zijn heel mooi, maar geven geen afbeelding weer, dus geen aap of uil of iets dergelijks en dat schijnen de ware Zentangles te zijn (dus hier boven wel en hieronder niet).

97f2e41c581e6c3810d8ea595c89015c images3

Wat is een Zen-tangle, oftewel zentangle? Allereerst is het een, sinds enkele jaren bestaande, overgewaaide rage uit de VS, die hier steeds meer voet aan de grond krijgt. Het is dan ook heel leuk om te doen en iedereen kan het!

Volgens de oprichters/uitvinders is zentangle: een welbewuste streep zetten op je papier, zonder je zorgen te maken over hoe het zal uitpakken! En hier zit hem dus gelijk het verschil met doodlen, dat is nl. onbewust streepjes zetten op je papier! Er is dus geen goed of fout (behalve als je van tevoren een omlijning tekent die al een aanduiding is van iets). En met deze methode kan iedereen mooie kunst-creaties maken van repeterende patronen. Het is makkelijk te leren en uit te voeren. En als je heel geconcentreerd ermee bezig bent, schijnt het ook nog meditatief te zijn!

Hier kun je e.e.a. na lezen (engels) wat het precies is en wat voorbeelden zien. En hier zie je wat patronen!

Ik ben dus langzaam aan begonnen met wat basis vormen te proberen na te maken en met wat oefening IMAG1509gaat dat redelijk makkelijk en krijg je al vrij vlot een redelijke uitvoering, mijn eerste echt werkstukje (stelt dus niks voor LOL):IMAG1510

Het is handig als je papier gebruikt dat goed wit is, glad en wat zwaarder (bv 120 grams) en een fineliner gebruikt (sakura micron pen). Je kunt ook op zwart of taupe papier werken met kleur (gelstiften) of wit. Dit heb ik niet op het officiële zentangle papieren vierkant gemaakt, dus is dit geen echte zentangle (over commercie gesproken). Maar dat mag de pret niet drukken toch? De Hema had nog wel correspondentie kaarten en die zijn goed genoeg voor mij! Ja, rechthoekig dat wel! Maar zet er een schaar in en je kunt ze ook vierkant krijgen/maken.

Maar die moeite heb ik me toch niet getroost om 0.00 uur ‘s nachts! Heerlijk relaxend dat wel, zo vlak voor het slapen gaan! Maar ja, dan moet je hoofd niet vol zitten met al die info die je de hele dag erover gelezen hebt, dan slaap je dus ook niet! Tja, dan maar er even een blogje over maken toch? Nog maar eens proberen of het nu wel wil lukken!

vrijdag 25 april 2014

Sjaan kwam langs en meer handwerk!

In mijn vorige blogje liet ik al mijn schatten zien van de beurs in Rijswijk. Natuurlijk moest ik er gelijk wat mee doen! En aangezien ik ook het malletje van Jeanneke had gekocht (Flow), was het al gauw duidelijk wat ik hiermeePICT0004 ging doen! Eerst lukte het niet zo goed om het malletje goed op de stof te tekenen, maar na wat overleg met Jeanneke en het gebruik van een goede stift in plaats van een teken vulpotlood (waarvan steeds de punt afbreekt), lukte het uiteindelijk wel goed! En die stift gebruik ik nu voor al mijn afteken werk! Dus hier het resultaat van afgelopen week:IMAG1496 (Medium)Deze rijen ben ik nu aan elkaar aan het naaien en dat is nog best lastig! Maar ik blijf stug door gaan en dan kom ik er wel! Ik vind het zelf een erg leuk kleurverloop en zo heb ik al een beetje een idee wat mijn Boerinnetjes quilt (FWS)gaat worden, want daar waren/zijn deze stofjes voor bedoeld! Nu ben ik nog wel op zoek naar één stofje, of iets dergelijks, mag ook een tint donkerder:PICT0003

Wie weet waar dit misschien nog verkocht wordt?

Daarnaast ben ik weer begonnen/verder gegaan aan mijn Sjaantjes versie (Blood, Sweat & Love) en dit is mijn productie van afgelopen week (sinds de Pasen):IMAG1507 (Medium)Elke dag probeer ik een driehoek te snijden en ‘s avonds er ook eentje te naaien! Ik heb de bovenste rand al in elkaar genaaid en de rechter zij rand is ook al gepatched (nog niet aan elkaar gezet) en nu dan de onderste rand maken! Ik heb al de blokken al af sinds november 2011, dus nu moeten die driehoekranden er ook eens aan geloven!

Image9

Ik wil deze top af hebben voor half juni, want dan ga ik die workshop Amish quilten volgen in Dreischor bij de Quilt Ster, en mijn Sjaan is dan mijn  oefenlap voor daarna! Dan moet ze natuurlijk wel af zijn he! Maar dat is nu even een goede stok achter de deur, om haar eindelijk eens af te maken! Na 10 jaar mag dat ook wel eens toch? Alleen ga ik haar dus niet quilten op een quiltraam, want dat past niet in mijn huis! Dus hopelijk krijgen we dan ook tips hoe het anders kan! Maar hier ben ik nu dus druk mee bezig!

En natuurlijk kunnen de randjes niet achter blijven, dus die ik heb ik voor de Pasen nog even bij gewerkt, want ik lag erg achter! Wel drie weken of zo! Dus in de week voor Pasen heb ik dat ingehaald en gelijk vorige week op Paaszaterdag nog de randjes van deze week erop gezet! Ik vind deze lap steeds mooier worden nu!IMAG1500 (Medium)

En dan heb ik nog iets heel speciaals te laten zien, nl. de erfenis van mijn tante, naast dozen vol garen kreeg ik een oud naaldenboekje:

IMAG1501 (Medium) IMAG1502 (Medium)

en haar gereedschapjes, let vooral op dat oude schaartje!

 IMAG1506 (Medium) IMAG1504 (Medium)

Herkent iemand iets van deze oude gereedschapjes? Ik ken ze niet allemaal! De meest rechtse is een weefnaald om papieren strookjes door te weven en een paar grote veiligheids spelden, maar wat de twee meest linkse zijn weet ik niet en ook die tweede van rechts ken ik niet. Dus wie hier wat meer info over heeft, het is heel welkom!

Fijn weekend allemaal! Het beloofd een zalige Koningsdag te worden! De tompoezen zijn al in huis en smaakten heerlijk vanochtend! Ik ga deze even in elkaar zetten voor mams quilt! Het midden wordt een grote dahlia!IMAG1495

Doeg!1557465_10201342124827294_15100253_n

maandag 7 april 2014

Wat ik doe vandaag–de day after

PICT0002 (Medium)

Tja, wat kun je anders als lekker al die mooie stofjes strijken (wassen doe ik bijna niet meer) om al die vouwlijnen van de diverse winkeliers eruit te krijgen! Zo passen ze direct allemaal netjes op een rijtje in mijn eigen bakjes systeem.

En dit is al de halve voorpret van dat mini projectje op het hoekje van mijn strijkplankje. De flow van Jeanneke.com. Gisteren het malletje gekocht en ja, dat brandde in mijn vingers, dus laat op de avond toch alvast een beginnetje gemaakt! En dat wordt leuk! Zie de quilt al voor me! Lekker bont rood/mosterd. Hele warme kleuren!

Vandaag dus lekker rustig aan en nagenieten!

Fijne dag! Groetjes!

                                                        marianna[3]

zondag 6 april 2014

Expo Rijswijk 2014

Vandaag heerlijk naar de beurs in Rijswijk  geweest! Heerlijk geshopped ……(zalige buit he)PICT0038 (Medium)en het was heel gezellig. Mijn inziens wat té rustig, vooral voor de standhouders, want de beursganger kon juist heerlijk overal bij! Ik heb genoten, niet alleen van dit:

PICT0004 (Medium) PICT0003 (Medium) 

gezellig bij beppe met deze en gene, waaronder zij….(en ja, tuurlijk gingen we ff samen op de foto!)

PICT0010 (Medium)

Ook veel leuke quilts gezien, waaronder natuurlijk die van Jacqueline de Jonge en verder wat links en rechts bij standhouders foto’s gemaakt. Daar zie ik vaak de leukste dingen! Helaas was het malletje van de sterretjes van Jeanneke uitverkocht of alleen met patroon, dus ik moet nog even wachten tot het weer voorradig is! Ik ga nl. een hele andere samenstelling maken, dus heb weinig aan een patroon.

PICT0014 PICT0022 PICT0028

PICT0016 PICT0031 PICT0024PICT0033 PICT0035

Kortom….het was een TOP dag, eentje met zo’n gouden randje en ik heb genoten! Nu moe maar voldaan onderuit en morgen nagenieten en met mijn stofjes spelen (wassen strijken, snijden naaien….)

Doeg!

Marianna

vrijdag 4 april 2014

Crea-Marcha: De eerste foto's van de beurs in Rijswijk!

Crea-Marcha: De eerste foto's van de beurs in Rijswijk!: De beurs in Rijswijk is vanaf vandaag in volle gang! Gisteren hebben we heerlijk de gelegenheid gehad om onze stand op te bouwen, er hangen...Geweldig leuk om te zien Marscha! Foto's komen van haar blog, ik ga zondag pas!
Groetjes en fijn weekend!
Photobucket