zondag 31 januari 2016

Van vagebond tot prinses

Soms overkomt je iets, waar je niet op rekent, en zo ook met mijn "Sterrenpracht". Een quilt die ik in 2008 heb gemaakt naar een patroon van Bonnie Hunter (Boxed Stars). En van lieverlee werd deze quilt steeds meer door Flopke in gebruik genomen als haar quiltje om op te slapen. Lekker warm en zacht! Maar zo'n quilt die veel gebruikt wordt, moet toch echt ook eens gewassen worden, dus 3 weken geleden dat toch maar eens gedaan. Eerst netjes op de wolwas, want de vulling was wol. Maar toen kwam ie toch niet helemaal schoon uit de was, dus nog een keertje en dan maar op de gewone 40 graden was. Tja, dat had ik dus beter niet kunnen doen! Toen kwam ie zo uit de was, een vagebond dus:
Tja, wat nu???? Ik was te gek op deze quilt om hem echt gelijk in de prullenbak te gooien, dus ben ik dagenlang heel voorzichtig bezig geweest om alle stiksels en vooral ook alle machine geborduurde quiltpatronen los te knippen. Dat ging niet geheel zonder schade, dus moesten er ook midden blokjes vervangen worden en diverse plekjes netjes weg gewerkt of verstevigd:
Maar, om een lang verhaal kort te maken....., na 3 weken is deze vagebond weer veranderd in een prinses! Helaas kan ik haar niet beter op de foto krijgen, maar hier is dan het grootste deel van haar, hersteld en uitgebreid, want ik wilde haar altijd al wat groter maken, dus dat nu gelijk ook maar gedaan:
Voor de vulling heb ik nu maar gewoon katoen gepakt i.p.v. wol. En ook gewoon machinaal door gestikt met mijn boventransport. En het is nu geen quilt meer voor Flopke, dus die krijgt binnenkort nog wel eens haar eigen, nieuwe, quilt! Project nr ----tig.... En een nieuwe quilt krijg ook een nieuwe naam, dus "Sterrenpracht" is veranderd in "Sterrenpracht 2.0". En het slaapt lekker eronder! Eind goed, al goed!

Fijne avond!

Groetjes,
 photo sign2.jpg

dinsdag 5 januari 2016

Al weer 2016!

Allereerst voor iedereen de allerbeste wensen voor 2016. Dat de gezondheid mag verbeteren (of in ieder geval niet verslechteren) en we mogen blijven genieten van onze hobby en elkaars werk! 

Wat is er zoal sinds september gebeurd behalve de feestdagen? Nou, ik ben een heleboel nieuwe quilts gestart! Waarom? Nou, niet omdat er al zoveel weer af waren, maar omdat ik mij heilig heb voor genomen om meer te genieten van mijn hobby en minder plichtmatig ermee bezig te zijn. Ik ben een ster in lijstjes maken om het lijstjes maken en uiteindelijk komt er dan nog niks uit mijn handen. En ik vind duidelijk altijd dat ik alleen mag werken aan wat er ligt. Behalve rages die komen en gaan ook bij mij! Maar ik heb heel veel projecten liggen die ik dol graag wil beginnen (helemaal compleet qua stof en patroon), maar ik mag dat dan niet van mijzelf want er ligt al zoveel. Nu ben ik daar mee gestopt. Ik maak en begin net zoveel als mij lief is en nee het is geen doel meer om alles af te krijgen. Het doel is nu vooral om ervan te genieten. Lapjes kopen hoort daar ook een beetje bij, maar ik mag nu gewoon de schaar erin zetten als ik daar op dat moment zin in heb. En ik kan zeggen dat werkt heel bevrijdend! Niet jezelf meer allerlei regeltjes op leggen van wat wel kan en wat niet. Genieten is voor 2016 mijn motto! En zo hoop ik het stress element te hebben verwijderd.

Dus ben ik begonnen met de Sublieme Season van Cinderberry Stitches (gewoon omdat die kleuren mij zo aanspreken) en ik stitchery zo leuk blijf vinden:

ben ik tijdens de kerstvakantie met het eerste blok begonnen van the Christmas Elves van Gail Pan en heb ik het eerste blok van deze quilt gemaakt:
en ben ik nog blokjes aan het maken voor de Stonefield. Gewoon omdat ze zo leuk zijn en veel applicaties hebben! En erg verslavend zijn!


 
O ja, ik ben ook nog begonnen aan een quilt uit het boek van Irene Blanck:

 

En dan heb ik dus samen een lange lijst UFO's (31 wel geteld):

Splendid Sampler (2016)- Tilda
Nearly Insane (2016)- Friendship Moda
Flower Basket Medaillon (2016)- Kaffe Fasset
Vintage Rouge (2017)- pakket
Buggy Barn (2017)- Moda
Mrs Billings Coverlet (2016)
1827 Album Sampler (2016)
New Hexagon Milliefiori (2015)
1930 Farmers Wife QAL (2015)
Stonefield (2015)
Irene Blank (2015)
Sublime Season (2015)
Scandanavian x-mas (2015)
Gail Pan Elves (2015)
Sisters (2015)
Vingerhoedjes (2015)
Gossip in the Garden (2014)
Twin Stars (2014)
BOM Reiko Kato (2013)
Sterretjes (2012)
BOM Margo (2012)
VariaHex (2011)
Home is were the Heart is(2011)
Hexies log cabin (2010)
Sea Breezes Ocean Waves (2009)
Flopke's Baby Born quilt (2009)
SBS (2008)
Celine (2008)
Ragtime (2005)
Regenboog 1 inch hexies (2002)
Canada sampler (2001)

En alleen de vet gedrukte projecten moet ik echt nog starten, maar heb ik wel alles voor in huis alvast (en als je dan bedenkt dat ik het afgelopen jaar er zeker een stuk of 30 heb laten vallen/weg gegeven of gegooid...). Dus nee, ik doe niet mee met de 365 dagen challenge. Dat wordt mij te veel en geeft vooral te veel druk om elke dag te produceren, want dat wordt het dan voor mij. Dus beperk ik mij ertoe om hem wel te tekenen in EQ7 als een goede oefening, maar ga ik geen blokjes maken. Bovendien doe ik al mee met de Farmer's Wife 1930 quilt-along op facebook. En die is heel leuk en gezellig!

Met al deze nieuwe BOM's in wording en het oude wat er nog ligt,  ben ik voorlopig nog wel even bezig. Vervelen hoef ik me niet en genieten is mijn doel! En zo wordt het voor mij zeker een creatief 2016!

Groetjes,