Doorgaan naar hoofdcontent

Over draadjes en kraaltjes

Heerlijk vind ik dat aan crazy patchwork...al die manieren om iets te versieren! Daar ben ik dan ook de afgelopen dagen druk mee geweest, tussen de niesbuien en gesnotter door, en zelf vind ik het al een aardig leuk geheel worden zo. Even de afgelopen week opdrachten in vogelvlucht:


Vooral de kleine roosjes vind ik echt über-schattig! En nu mag ik gaan nadenken over de laatste opdracht: versieren met knopen en kraaltjes en nog een klein beetje borduurwerk. Daar kan ik mij vandaag nog wel een beetje mee zoet houden!

Verder gaat het met onze Flopke duidelijk weer wat beter. Ze is erg jolig buiten in de sneeuw vooral! Wij zelf hebben de lappenmand nog niet verlaten helaas, dus sommige dingen zijn best wel een opgave als je zo gammel bent. Maar ja, soms moeten ze gewoon gedaan worden en dus ga je toch maar door. Eten kookt zichzelf niet he! Maar we maken het onszelf wel makkelijk hoor. Pannetje tomatensoep en wat kwark met appel toe en ik heb wel weer gegeten hoor. Zoveel heb ik ook niet nodig gelukkig. En dat komt mijn ultieme doel voor 2019 alleen maar ten goede! De eerste 5 kilo zijn er dan ook al weer vanaf sinds 1 januari! Dus het kan wel en zal mij zeker weer lukken dit jaar! NU eerst maar eens goed opknappen, zodat ik weer wat meer energie heb om ook vooral de leuke dingen weer op te kunnen pakken! Ideeën genoeg ervoor! Nu nog de uitvoering!
Zo ga ik aanstaande zaterdag naar Aljona in Schagen om daar de cursus fotoquilt te gaan volgen. Het onderwerp voor  mijn quiltje is niemand minder als ons Flopke - als puppy! Ik heb zulke leuke foto's van haar uit die tijd (deze zijn genomen door een fotograaf en die waren ook de enigste die groot genoeg waren qua MB om af te kunnen laten drukken op groter formaat), dat ik toch al snel viel voor deze 3 uit de hele collectie van destijds- en ze kan nog steeds zo gestrekt in kikkerlig liggen he!
En ik heb altijd al zo'n quiltje van haar willen maken, dus ik ben erg benieuwd hoe dat gaat worden! Online heb ik al wel wat video's eens bekeken over hoe je zo'n patroon maakt ed., maar vooral de kneepjes en de 3 soorten technieken die we aangereikt gaan krijgen, lijken mij erg leuk. Hopelijk steek ik er ook echt wat van op, want ik baal altijd zo erg als het (weer eens) een cursus is waarbij je eigenlijk niks nieuws leert (wat ik nu dus zeler wel verwacht te doen he). Ik vind dat gewoon zonde van mijn geld dan en dus geef ik mij bijna nooit meer ergens voor op (bv. verrassings workshops ed.) en ook omdat ik vaak ziek ben als het zover is! Maar ziek of niet: IK GA zaterdag! En gelukkig is het maar 2 uurtjes, dus dat overleef ik nog wel en dan ben ik ook nog een beetje op tijd weer thuis!

Reacties

Ineke zei…
Wat een gedoe hé, nog steeds aan het kwakkelen. Ik wens je beterschap!
Dat blok van crazy quilten wordt erg mooi, leuk om te zien hoe je het versiert.
Mooie foto's heb je uitgezocht van Flopke)fijn dat hij weer wat beter is), succes met de workshop bij Aljona.
neeftje zei…
wat leuk! ik heb zin in zaterdag! zie je dan, groetjes Jacqueline

Populaire posts van deze blog

Ander blog

Voor degene die hier nog wel eens langs komen:  Ik heb ook op WordPress een blog en daar ga ik verder met mijn papier hobby's, nu quilten bij mij eigenlijk stil ligt. Hier is de link: Wordpress blog Veel plezier met lezen daar! Groetjes, Marianna

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de eerste twee maanden van 2019 er niks mee gedaan, vooral omdat ik merendeels gewoon te ziek was. Die rotgriep bleef ook hier lang hangen! Maar dat komt mijn koppie niet ten goede, dan verlies ik het overzicht over wat ik graag wil doen en wanneer iets af moet zijn (zoals bv. voor een workshop), dus dat was de reden om hem er toch weer bij te pakken. En het werkt nog niet helemaal volledig, maar het geeft wel meer rust en overzicht. En dan kom ik ook weer beter in mijn velletje te zitten en wordt ik iets produktiever. Dat is geen doel op zich, maar het voelt gewoon fijner als je ook eens iets kunt afmaken. Geeft meer voldoening dus... ..... dus ben ik nog steeds bezig mijn Dear Jane aan het quilten, ongeveer 1 blok per dag en een sashing. Behalve die dagen dat ik veel weg ben, dan lukt dat niet. Vaak zit ik nu 's avonds op de bank TV te kijke

Heerlijk dagje Schagen en Amsterdam

Zoals ik in mijn vorige blogje al vertelde ben ik gisteren naar Schagen geweest om bij Aljona de fotoquilt cursus te volgen. Jacqueline  gaf daar de les en dan is het altijd gezellig! Was heerlijk om weer eens bij hun geweest te zijn. Helaas was Aljona zelf er niet, die zit vandaag in de USA en gaat daar op Handiquilt cursus...tja, verschil moet er zijn he! LOL! En ik kwam op de cursus ook nog Monique tegen, die vertelde altijd mijn blog te lezen (hoi Monique!) en dus mijn foto's herkende van Flopke! Grappig hoe klein de wereld dan ineens is! Terwijl ik dus altijd denk dat er maar een handjevol mensen zijn die dit gebrabbel lezen! Dus Monique, laat je nu een berichtje achter voor de gezeligheid? Altijd leuk hoor om contact te hebben met je lezers! Maar dat geldt voor jullie allemaal. Ik vind het echt geweldig als jullie een commentaartje op mijn schrijfsels achter laten! Dus heel erg bedankt als je dat al doet! Deze twee foto's zijn het uiteindelijk geworden waar ik een p