Doorgaan naar hoofdcontent

Designer


Mijn naam is Marianna en ik woon in het midden van het land, met mijn man Reint en onze hond Flopke, die mij goed in beweging weet te houden!

Toen ik ongeveer 16 jaar jong was ben ik begonnen met het naaien van mijn eigen kleren, maar niet echt veel op dat moment. In 1991 kreeg ik van mijn man een naaimachine en ik was gelijk verkocht! Sinds dat moment ben ik echt begonnen met het naaien van kleding voor mezelf, een paar kinderen en mijn man. In de herfst van 2001 kwamen we langs een borduurstudio en manlief vroeg of dat niet iets voor mij zou zijn. Ik vond al heel lang machinaal geborduurde dingen heel mooi, maar nooit gedacht dat ik ze zelf nog eens zou maken! Na rond gekeken te hebben in die winkel namen we de Brother Super Galaxie 3000 naai/borduur machine mee naar huis en een nieuwe hobby was geboren: Machinaal Borduren!

Ik hield al heel lang ook van Patchwork, maar was altijd bang om ermee te beginnen en dacht dat het veel te moeilijk voor me zou zijn. De nieuwe machine maakte me zelf verzekerder, dus besloot ik die herfst in 2001 ook met patchwork te beginnen. Na een beginners cursus gevolgd te hebben, voor zowel hand als machinaal werken, heb ik mezelf toen steeds verder verdiept en nieuwe technieken geleerd en nog steeds blijf ik hongerig naar kennis!

Ik ben echt een traditionele quiltster, met een moderne vintage stijl, en dat geeft me ook het gevoel alsof ik in een lange, historische rij van vrouwen sta, die dit al sinds eeuwen voor hun ontspanning (en vanuit behoefte) deden. Ik lees dan ook graag boeken over de historie van quilts en lappendekens. Wat beslist niet wil zeggen, dat ik alleen maar val voor antieke stofjes of kleuren! Moderne designs en felle kleuren zijn dingen waar ik ook zeker heel warm voor kan lopen! Mijn favoriete stof ontwerpster is dan ook Fig Tree Designs van Moda.
In Januari 2004 ben ik begonnen aan een Baby Jane (die op mijn site een eigen pagina heeft) en ben ik daardoor echt verslaafd geraakt aan kleine blokjes, 4,5" in het vierkant. Nadat ie lange tijd wat in het slop gezeten had, ben ik begin 2011 er weer mee verder gegaan en waren de blokken af en aan elkaar in november van dat jaar. Opnieuw heeft ie toen enige tijd stil gelegen en op 23 Februari 2016 is de top af gekomen, zodat ik sinds 2016 hem nu kan gaan hand quilten en ook dat zal wel enige tijd in beslag nemen, want ik ben nooit snel met lang achter elkaar veel van hetzelfde doen. Dat gaat met lange tussenpauzes, maar eens zal ie wel afkomen denk ik maar!
Samplers (merklappen) zijn lange tijd echt mijn ding geweest, door de vele variaties die dit je al geeft tijdens het proces van het maken van de quilt-top. Ik hou erg van afwisseling, zowel in stofjes als technieken, en heb dan ook meestal wel de nodige quilts liggen in diverse stadia, want het gaat meestal niet snel en zijn langjarige projecten bij mij, net als bij het quilten dus.

Sinds ik in oktober 2012 een Pfaff naai/borduurmachine erbij heb gekocht met boventransport, maak ik graag ook meer op de machine. Vooral de patronen met snelle snijmethodes vind ik heel leuk om te maken. Of ik ontwerp patronen voor voorgesneden pakketjes zoals (mini)charm pack of jelly rolls.
Maar ook patronen van verschillende technieken of applicatie kunnen mij zeer bekoren en ontwerp ik graag om ze daarna te maken.

Ook hand borduren doe ik sinds januari 2010 wat regelmatiger. Binnen het patchwork worden ook steeds meer combinaties gemaakt tussen traditioneel blokjes naaien en borduurwerkjes binnen één ontwerp. Ik hou dan ook erg van stitchery en vooral van de diverse Australische ontwerpsters.
Meestal geef ik wel aan bestaande ontwerpen mijn eigen draai en breidt ze uit met bv. diverse soorten borduursteken. Mijn Christmas Wishes (gemaakt in okt. 2009) is daar een mooi voorbeeld van.

En sinds ik goed kan appliqueren, heb ik daar ook duidelijk meer lol in (zeg maar gerust "is het mijn nieuwe liefde") en heb ik minstens 1 patroon wel onderhanden. En dat kan wisselen tussen de Reiko Kato BOM, of een eigen ontwerp waar ik mee bezig ben, zoals "Flowers from my Heart" (2015), gemaakt voor mijn moeder.
Ook Baltimore patronen stelen vaak mijn hart, maar een Kim McClean in Kaffe Fasset stof is voor mij ook niet te versmaden. Breed geörienteerd dus!

Verder maak ik veel gebruik van Electric Quilt 8, een quilt-ontwerp programma op de PC. Ik kan daar letterlijk eindeloos in zitten tekenen en niet elk ontwerp haalt de eindstreep, maar je ideeën uitleven en vast leggen is al een hobby op zich! De "Flowers from my Heart" heb ik dus helemaal zelf ontworpen en ook de blokken grotendeels zelf getekend.

Ik vind het dan ook erg leuk om af en toe zelf ontwerpjes (voor quilts en borduurwerkjes) te maken en die te laten zien op mijn Craftluver's blog. Naast een paar jaar BOM's (BlockOftheMonth) ontworpen te hebben en gratis gedeeld, wilde ik mijn tijd en energie weer op andere zaken en quilts kunnen richten, zoals de publicatie van de de door mij ontworpen en gemaakte "Ode aan Ansje" quilt, die als beginners cursus in de Quilt en Zo heeft gestaan in 2013-2014 (nr 23-26). Het was heel leuk om zo'n hele cursus eens uit te schrijven en allerlei technieken erin te verwerken.


Sinds december 2019 ben ik besmet door het ECD virus, oftewel ik ben gek op stansen, papier en stempels can Elisabeth Craft Design. Mijn zus had mij uitgenodigd voor een weekend workshop bij haar in Spijkernisse, bij Doe@Ding. Daar heb ik toen kennis gemaakt met mixed media en allerlei techniekjes geleerd en materialen leren kennen. Uiteindelijk is dat uitgemond in memory planning in een A5 planner en mixed media in een art journal. 
Ook vind ik het leuk om papieren bloemen te maken, die je dan zelf kleurt met bv waterverf of distress inkt. Of op dezelfde manier stempels inkleuren. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden!

Op dit blog kun je mijn vorderingen volgen en vertel ik over mijn kleine beslommeringen.

Veel plezier met rond kijken verder!
Groetjes,
Marianna

Populaire posts van deze blog

Ander blog

Voor degene die hier nog wel eens langs komen:  Ik heb ook op WordPress een blog en daar ga ik verder met mijn papier hobby's, nu quilten bij mij eigenlijk stil ligt. Hier is de link: Wordpress blog Veel plezier met lezen daar! Groetjes, Marianna

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de eerste twee maanden van 2019 er niks mee gedaan, vooral omdat ik merendeels gewoon te ziek was. Die rotgriep bleef ook hier lang hangen! Maar dat komt mijn koppie niet ten goede, dan verlies ik het overzicht over wat ik graag wil doen en wanneer iets af moet zijn (zoals bv. voor een workshop), dus dat was de reden om hem er toch weer bij te pakken. En het werkt nog niet helemaal volledig, maar het geeft wel meer rust en overzicht. En dan kom ik ook weer beter in mijn velletje te zitten en wordt ik iets produktiever. Dat is geen doel op zich, maar het voelt gewoon fijner als je ook eens iets kunt afmaken. Geeft meer voldoening dus... ..... dus ben ik nog steeds bezig mijn Dear Jane aan het quilten, ongeveer 1 blok per dag en een sashing. Behalve die dagen dat ik veel weg ben, dan lukt dat niet. Vaak zit ik nu 's avonds op de bank TV te kijke

Heerlijk dagje Schagen en Amsterdam

Zoals ik in mijn vorige blogje al vertelde ben ik gisteren naar Schagen geweest om bij Aljona de fotoquilt cursus te volgen. Jacqueline  gaf daar de les en dan is het altijd gezellig! Was heerlijk om weer eens bij hun geweest te zijn. Helaas was Aljona zelf er niet, die zit vandaag in de USA en gaat daar op Handiquilt cursus...tja, verschil moet er zijn he! LOL! En ik kwam op de cursus ook nog Monique tegen, die vertelde altijd mijn blog te lezen (hoi Monique!) en dus mijn foto's herkende van Flopke! Grappig hoe klein de wereld dan ineens is! Terwijl ik dus altijd denk dat er maar een handjevol mensen zijn die dit gebrabbel lezen! Dus Monique, laat je nu een berichtje achter voor de gezeligheid? Altijd leuk hoor om contact te hebben met je lezers! Maar dat geldt voor jullie allemaal. Ik vind het echt geweldig als jullie een commentaartje op mijn schrijfsels achter laten! Dus heel erg bedankt als je dat al doet! Deze twee foto's zijn het uiteindelijk geworden waar ik een p