dinsdag 6 oktober 2009

Tail Feathers - vervolg

tf_logo_2
Deze banner is gemaakt door Lena en bij deze daarvoor bedankt! Lena is één van de dames die mee doen aan de BOM van de TF via Magdaleentje en in de rechterkolom kun je ook de andere deelneemsters vinden die een blog hebben.

Sinds afgelopen zondag ben ik ook bezig met de Tail Feathers! Zaterdag kwam alsnog de enveloppe met het patroon en de stitchery stof en het borduurgaren, dus ik kon nu echt beginnen!
PICT3922 (Small) PICT3923 (Small)
Nu ik toch enige tijd heel veel moet zitten (ben weer eens stevig gevallen en heb een kapotte knie, die behoorlijk pijn doet), kan ik dus lekker werken aan mijn blok voor de TF! Ik ben begonnen met blok 2, want Magda (van Magdaleentje, via wie ik deze quilt dus als BOM doe)  had per ongeluk het verkeerde patroontje opgestuurd, maar blok 1 is al onderweg meldde ze! Lief he, ze laat me niet eens een hele maand daar op wachten! Komt nu dus heel goed uit!
 PICT3958PICT3959 (Small)   
Dit is het resultaat tot nu toe! Ik heb de stofjes voor de vogeltjes vervangen door mijn eigen Fig Tree stofjes, dat vond ik leuker, meer in dezelfde stijl.  Morgen kan ik dus weer verder, als ik antwoord heb gekregen op mijn vraag of en waarom je vliseline achter de borduurblokjes moet strijken? Wordt dat niet veels te dik/stroef/stijf om te borduren? Maar misschien verbergt het wel de draadjes van het borduurwerkje die aan de achterkant zijn afgehecht? 

6 opmerkingen:

Lena zei

Hai Marianna,

Ik gebruik een hele dunne vlieseline om te voorkomen dat je de draadjes door de borduurstof heen ziet. Kijk (en voel!) in je stoffenwinkel maar even welke vlieseline je het beste lijkt. Meestal geven ze je wel goed advies ( je bent gelukkig niet de enige die borduurt! ;-))
Ik heb geen last van speldengaatjes die je blijft zien, want in de borduurblokken gebruik ik geen spelden.
Ik borduur al jaren dus ik weet eigenlijk niet eens waar ik de verschillende steken geleerd heb. Maar kijk eens op internet, daar moet toch genoeg te vinden zijn? Of op YouTube, dan heb je de filmpjes er bij!
Succes er mee!
Leuk dat je ook aan de TF mee doet; ik zal je linken op mijn weblog.

PS. De TF-banner die je gebruikt heb ik zelf gemaakt, die komt niet van een officiële site ofzo. Geen probleem hoor!:-))

Elly (creatieveling Elly) zei

Succes met de tail feathers. En wat heb je een heerlijke hond. Mijn ouders hebben ooit een zwarte labrador gehad, ik was helemaal gek met dat beest. Ze hebben zo'n heerlijk karakter.
groetjes Elly

Erica zei

Zoals Lena al zei verbergt de vlieseline de af- en aanhechtingen en "oversteekjes" aan de achterzijde. Je moet wel opletten dat je mooie dunne vlieseline neemt. Lief hoor, die Flopke. Ondeugend blijven ze altijd, labradors, maar dat is toch juist leuk! Onze Hobbes is ook zo'n deugniet, maar een enorme schat!

Anoniem zei

Hi. I was wondering how you got the Sylvia's sampler on EQ. Did you do it by hand . It would be easy if they had the 140 squares in the block library. I cannot read except English

Craftluver zei

Hi Anonymous....I drafted them myself mostly and there are several from the Block Base files. You can buy this seperated from EQ, but it needs connection to EQ to work. Google on EQ5 or EQ6 and you'll find their website with all the info of the product. Most messages of my blog have the engliosh translationg of the message below the dutch version.

Anoniem zei

thank you. I drafted one so far and since I am new to EQ6 hope it gets easier. I plan on getting the BlockBase program to add on.

It is fun to have started the Sylvia's bridal sampler. I have started the Bow. My first was this week.

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de...