woensdag 24 februari 2010

Gesplitste loopsheid

24022010 (Small)Vanochtend was het even paniek hier! Ik vond wat bloeddruppeltjes van Flopke en uit voorzorg toch maar even de DA gebeld of dit zo vlug op haar loopsheid van januari al weer mogelijk was. Nee, dat was niet normaal en kon duiden op een baarmoeder ontsteking en daar moest je vlug bij zijn wilde je je hond behouden! Nou, dat is echt even heftig schrikken hoor! Vooral omdat dat betekende dat we in allerijl naar de DA moesten zien te komen en ik geen vervoersmogelijkheden had! Ook de buurvrouw moest weg en kon ons niet uit de brand helpen, dus ja wat nu?

Gelukkig bleek, naar overleg met de DA assistente, dat de dierenambulance ook vervoer doet van dieren die met spoed bij een DA moeten komen en gelukkig met de baas! Die gebeld en het geregeld en toen konden we om half twaalf richting DA. Daar aangekomen bleven de dierenambulance broeders liever wachten op de uitslag van het onderzoek door de DA  en onder het genot van een bakkie koffie kwamen die de tijd wel door.

Gelukkig bleek het allemaal met een sisser af te lopen en heeft Flopke een zogenaamde split-heat, oftewel - in goed Nederlands – een gespreide loopsheid. Ze begint dus vrolijk overnieuw! Maar dat allemaal liever als haar kwijt raken aan een verwaarloosde baarmoeder ontsteking! Dus is het heerlijk om haar zo lekker een botje te zien opsmikkelen!

Flopke zelf vond de ambulance broeders heel spannend en ook de ambulance was erg interessant! Dat heeft ze nu ook eens meegemaakt, terwijl ze niet doodziek is, dus als het ooit nodig is zal ze er minder bang voor zijn! Er zit altijd wel iets positiefs in een gebeurtenis!

2 opmerkingen:

Daniëlle zei

Die dame is dus een verrassingspakket!! Gelukkig maar, je moet toch niet aan erger denken! Maarre ... moet ze nu ook weer aan de lijn? En hoe lang duurt het nu dan, ook de volle tijd? gut, gut die hormonen toch!! Mooie dag verder! XXXD

Erica zei

Oef....wat zul je opgelucht geweest zijn! "Rare dame", die Flop van je!

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de...