Doorgaan naar hoofdcontent

Dagje Amsterdam

IMAG0199 (Medium)IMAG0197 (Medium) 
Vandaag was het dan zover! Ik had afgesproken met een internet vriendin uit Canada, Mary Ann uit Calgary! We zouden elkaar ontmoeten bij Den Haan & Wagenmakers in Amsterdam, de quiltshop to be voor quilt-gekken die van traditioneel houden!
IMAG0204 (Medium)IMAG0202 (Medium) IMAG0203 (Medium)IMAG0201 (Medium) Dit was onze gedeelde favoriete quilt hier:
IMAG0219 (Medium)
Mary Ann had al, net als ik, het midden panel eerder gekocht en heeft nu de 4 meter randstof erbij gekocht. Zo gauw die weer voorradig is (deze 4m was het laatste op de rol) ga ik er mezelf op trakteren, want ik ben echt flieft op deze quilt! Tja, zij ging ff voor he, ik kan altijd terug, zij voorlopig niet!

Nadat er voldoende was ingeslagen bij deze winkel en vooral ook veel quilts bewonderd, zijn we nog even naar de buurvrouw gelopen en daarna óp naar de koffie bij het Nieuwe Kafé op de Dam, waar we heerlijk buiten konden zitten in een stralend zonnetje! Vandaar zijn we de Kalverstraat ingelopen en heb ik haar de leuke verborgen “geheimen” daar laten zien, zoals de Papegaai  en het Begijnhof, wat trouwens over een prachtige tegelvloer beschikt bij de andere uitgang:
Begijnhof (Medium)Begijnhof2 (Medium)   Begijnhof4 floor (Medium) Begijnhof3 - floor (Medium)      
Het was heel leuk om daar weer een terug te zijn, want dat zijn de plekjes van mijn jeugd! Vroeger gingen we altijd lunchen bij David en Goliath, een restaurantje bij het Historisch Museum, als er kleren gekocht moesten worden. De grote beelden van David en Goliath waren gelukkig nog bewaard gebleven, maar stonden nu in de galerij van het museum. Hetzelfde restaurantje bleek ineens veel kleiner als ik me kon herinneren, maar dat is het verschil in perspectief van en klein kind en een volwassene denk ik! Ze hadden gelukkig nog net zulke lekkere pannenkoeken als vroeger, dus we hebben ons daar lekker tegoed aan gedaan! Twee soorten hebben we besteld en lekker beiden gedeeld! Echt super lekker! Mary Ann was nog van plan om daar terug te gaan met haar “jongens”zo gauw die van hun reis terug zouden zijn naar het EK, om Oranje aan te moedigen! Ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan he, dus Canadezen (van Hollandse origine nog) komen over om “onze jongens” aan te moedigen!

Tot slot hebben we bij Merel van Birdblocks nog een kleine mini Bee gehouden! Ik vond het heel lief dat ze haar tafel aan ons af stond, en nog zelfs lekkere thee voor ons had!, om lekker nog even samen wat te kunnen naaien en genieten van onze gedeelde hobby! Bedankt Merel, het was de slagroom op de taart vandaag!

Reacties

Unknown zei…
Ik was op zoek door een aantal van uw blogberichten op deze site en ik denk dat deze website is echt informatief! Blijf zetten up.This site is echt nuttig voor ons.

http://www.inuwtuin.nl/tuinhuizen

Populaire posts van deze blog

Ander blog

Voor degene die hier nog wel eens langs komen:  Ik heb ook op WordPress een blog en daar ga ik verder met mijn papier hobby's, nu quilten bij mij eigenlijk stil ligt. Hier is de link: Wordpress blog Veel plezier met lezen daar! Groetjes, Marianna

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de eerste twee maanden van 2019 er niks mee gedaan, vooral omdat ik merendeels gewoon te ziek was. Die rotgriep bleef ook hier lang hangen! Maar dat komt mijn koppie niet ten goede, dan verlies ik het overzicht over wat ik graag wil doen en wanneer iets af moet zijn (zoals bv. voor een workshop), dus dat was de reden om hem er toch weer bij te pakken. En het werkt nog niet helemaal volledig, maar het geeft wel meer rust en overzicht. En dan kom ik ook weer beter in mijn velletje te zitten en wordt ik iets produktiever. Dat is geen doel op zich, maar het voelt gewoon fijner als je ook eens iets kunt afmaken. Geeft meer voldoening dus... ..... dus ben ik nog steeds bezig mijn Dear Jane aan het quilten, ongeveer 1 blok per dag en een sashing. Behalve die dagen dat ik veel weg ben, dan lukt dat niet. Vaak zit ik nu 's avonds op de bank TV te kijke

Heerlijk dagje Schagen en Amsterdam

Zoals ik in mijn vorige blogje al vertelde ben ik gisteren naar Schagen geweest om bij Aljona de fotoquilt cursus te volgen. Jacqueline  gaf daar de les en dan is het altijd gezellig! Was heerlijk om weer eens bij hun geweest te zijn. Helaas was Aljona zelf er niet, die zit vandaag in de USA en gaat daar op Handiquilt cursus...tja, verschil moet er zijn he! LOL! En ik kwam op de cursus ook nog Monique tegen, die vertelde altijd mijn blog te lezen (hoi Monique!) en dus mijn foto's herkende van Flopke! Grappig hoe klein de wereld dan ineens is! Terwijl ik dus altijd denk dat er maar een handjevol mensen zijn die dit gebrabbel lezen! Dus Monique, laat je nu een berichtje achter voor de gezeligheid? Altijd leuk hoor om contact te hebben met je lezers! Maar dat geldt voor jullie allemaal. Ik vind het echt geweldig als jullie een commentaartje op mijn schrijfsels achter laten! Dus heel erg bedankt als je dat al doet! Deze twee foto's zijn het uiteindelijk geworden waar ik een p