maandag 16 april 2018

Rijswijk 2018

Dit jaar zou ik niet afreizen naar Rijswijk, naar de Patchwork- en Quiltbeurs, die daar jaarlijks wordt gehouden. Mijn hoofd stond er niet naar en de zin was ver te zoeken. Ook had ik niks echt nodig, dus ja, waarom zou je dan gaan?

Tja, misschien omdat er een quiltster uit de USA over was, Rita Verrocca, waarvan ik de workshop bij Aljona in Schagen al gemist had en wiens quilts daar tentoongesteld waren. Die wilde ik eigenlijk toch best wel zien en toen er dus de nodige foto's al over facebook gingen, begon het toch te kriebelen. Even nog met manlief afgecheckt of ik er echt wel goed aan deed en mijzelf niet ging overbelasten, maar die was het helemaal met mij eens dat je zo'n kans maar 1 keer krijgt, dus was zijn opmerking kort en bondig: GAAN! Dus mijn ticket online besteld, de NS app gecheckt, OV kaart opgeladen en ik kon zaterdag afreizen naar Rijswijk.

Toen ik op de beurs aan kwam zag ik vrij snel Jacqueline van Aljona's uit Schagen al bij haar kraam en die vertelde dat Rita Verrocca 's middags nog een workshop ging geven. Ik was net te laat voor de lezing (wat had ik die ook graag bij gewoond), maar net niet te laat voor de workshop! Dus ik ben mij gelijk gaan inschrijven (als laatste), zodat ik die niet mis kon lopen! Daarna ben ik pas de tentoonstelling verder gaan bekijken en de winkels.....en ik heb niet eens veel gekocht! Alleen wat nieuw spul voor tassen, dus dat heb ik maar meegenomen. Nu nog gaan maken....

Dit was een quilt van Rita Verrocca en persoonlijk vond ik deze echt super mooi. Misschien omdat het niet de grootste was en voor mij dichter in mijn bereik ligt om ooit zoiets te kunnen maken...! Maar ik heb echt met ingehouden adem ze allemaal staan te bewonderen! Wat een klasse apart!

detail van bovenstaande foto.

Tijdens de workshop vertelde ze, dat ze ook veel van de quilts voor de boeken van Elly Sienkiewicz gemaakt heeft en natuurlijk ging ik thuis direct de boeken door snuffelen (heb daar een kleine bibliotheek van bij elkaar gespaard de laatste jaren). Nou, dat klopte als een bus en niet 1 nee, echt wel een paar. Ze gaan acuut meer voor je leven als je dan iemand persoonlijk ontmoet hebt. Natuurlijk kon ik het blok van de workshop techniek niet laten liggen en heb dat ook nog meegenomen, maar dat is ook iets wat ik echt deze zomer wel ga maken! Nu nog even opschrijven hoe het ook al weer moest, voor ik dat vergeet! Baltimore is altijd al een lievelings stijl van mij geweest, maar nu meer als ooit! 
Fijne dag verder!
Groetjes
Marianna

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de...