dinsdag 16 oktober 2018

Meer energie, dus weer plannen maken!

Morgen is het letterlijk een volle maand na de operatie en ik voel mij prima. Ik merk wel dat ik wat conditie heb ingeleverd, maar dat is niks waar niet iets aan te doen valt. Dus over 2 weken ga ik weer beginnen met de fitness langzaam opbouwen, met een speciaal trainings schema wat ik voor dit soort gelegenheden heb. En dat afwisselen met wandelen in het park met Flopke en het komt weer helemaal goed.  Ondertussen geniet ik volop van de weelderige herfst oogst, die ik hier en daar tegen kom op mijn wandelingen. Zijn de paddestoelen niet prachtig?


Verder heb ik meer energie en ben ik mij aan het oriënteren op andere hobbies. Niet om het quilten te vergeten, NEE, maar om mij te verbreden. Zo heb ik een cursus gevolgd voor handletteren en mixed media. En wat kun je daar veel in kwijt. Vooral het uit niks iets laten ontstaan spontaan, spreekt mij erg aan. Met quilten werk je toch meer vanaf een vaststaand patroon en is het minder los, zeg maar. Ook in quilten kan dit, maar ik heb niet zoveel met art quilten, dus moet het dan meer zoeken in diverse technieken samen gebruiken. En het lijkt mij leuk om juist vanuit andere disciplines dat dan te vertalen in stof en quilten. En dat is een uitdaging die ik graag aan ga.

Maar natuurlijk maak ik ook quiltjes gewoon omdat het een leuke techniek is, of omdat ik zin heb in iets niet al moeilijks, of gewoon omdat het mij gevraagd wordt. Zo ben ik aan de gang gegaan met een kerst ster in vouwtechniek maken. Zijn ze niet lief?  De bovenste in traditionele kerst kleuren met de nieuwste stoffenlijn van Fig Tree (what else?) en hieronder in een Moda kerstlijn van 3 Sisters.
En in niet kerst kleuren is ie ook heel leuk (bv. in blauw-wit tinten als ijspegels) en je kunt er ook een grote sterren quilt van maken door de blokken aan elkaar te zetten. Simpel doorquilten en je hebt een lekkere warme deken voor op de bank in de winter! 
Groetjes,
Marianna

3 opmerkingen:

tiny zei

Prachtige sterren en voor we het weten is het Kerst. Groeten Tiny

Craftluver zei

Ja dat gaat vaak vlugger als we denken he Tiny! Maar dit is vast klaar, nu de rest nog. Denk, denk denk....

Ineke zei

Wat fijn dat er al zoveel verbetering in zit bij je. En dat je energie ook weer terug komt.
Prachtige sterren, echt leuk voor de kerst

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de...