Kadootjes

PICT1284 (Small)
Ja, zoals jullie al hadden kunnen lezen is Flopke op 1 maart 2 jaar geworden. Normaal kopen we dan een klein kadootje, maar dit jaar lukte dat niet, want de winkels die het hadden waren steeds uitverkocht. Maar afgelopen week zag ik de beoogde knuffel en heb hem gelijk voor haar gekocht. Het is haar lievelings knuffel en ze heeft hem al vanaf haar puppytijd. Toen nog het kleine formaat, maar toen ze groter werd had hubby de grootste knuffel voor haar gekocht. Die is dus wel aan slijtage onderhevig en laatst zaten de oogjes erg los, dus ja, een nieuwe was welkom. Voor de gein het in laten pakken, zodat Flopke het kon uitpakken! Nou, dat was spannend hoor! Het papier alleen al was heel interessant! Ze heeft hem helemaal zelf eruit gepulkt!
PICT1292 (Small)  PICT1294 (Small)          
Ook mijn eigen kadootje is binnen! Uit de USA!
PICT0003 (Small) 
.....en wat schertst mijn verbazing toen ik in mijn eigen FT box dook? JA! Die felle rode is van een oudere lijn en past er perfect bij door het motiefje! Dus op zoek gegaan naar dat stofje, voor wat extra meters, en ook nog kunnen vinden! Helemaal geweldig, want ik vind deze nieuwe stoffenlijn heel mooi, maar wel erg zoet. Ik denk dat het saai wordt zonder dat extra felle rood erin! En gelukkig heb ik daar in het verleden goed van ingeslagen! Dus er zijn nog meer varianten voor in deze BOM randen quilt! Zoals onderstaande lapjes, die van een eerdere serie zijn, maar nog wel in Nederland verkrijgbaar, dus nog maar ff erbij gekocht!
PICT0001 (Small)
O ja, ik ben ook nog bezig geweest hoor! Vooral met borduren deze maand! Ik doe mee met een Stitch A Long (SAL) en dan krijg je eens per maand een patroontje wat je moet uitborduren. Nu had ik een tijdje geleden op de Albert Cuyp markt goedkope evenwave stof gevonden en daar een paar meters van mee genomen. Die wilde ik nu eens gebruiken om dit soort projectjes op te borduren. Het is fijner geweven als de gewone borduurstof, maar ik vond het zelf wel erg mooi worden door dat fijnere geweven. Dus na een badje in een pan thee had het de juiste kleur (was eerst erg wit). Ok, er zitten wat foutjes in door telfouten, maar in het geheel is dat niet storend, dus heb ik het maar zo gelaten! Momenteel kan ik toch niet foutloos werken nu mijn hoofd nog niet op orde is na die mini TIA van laatst. Manlief vond dat ik er een quiltje van moest maken voor in ons quilthuisje, maar van het eerste borduurtje had ik geen stofjes in de kleuren die ik gebruikt had, dus toen maar een tweede gemaakt en daar precies de kleurtjes bij gezocht van een lapje van Fig Tree dat ik nog had liggen (niet zo moeilijk met een voorraad krat). Ook wat meer geëxperimenteerd met verloopgaren, leuk hé.
PICT1316 (Small)  PICT1315 (Small) 
En ik ben ondertussen ook flink verder gegaan met mijn  Cirque des Cercles, kijk maar:
21012011 sm20-3-2011 (Small)  
Best een eindje verder he, sinds januari! Hij wordt zo MOOI en het is zo LEUK om te doen! Moet wel wat gedoseerder ermee aan de gang zijn, maar ach, dat went ook wel hoor! Ik wissel alles iets meer af en daardoor ben ik ook wat meer buiten te vinden in het park met Flopke en dat vindt zij helemaal niet erg! Zeker niet nu het zonnetje zo lekker schijnt, dus ik ga zo lekker buiten spelen...

Populaire posts van deze blog

En toen was het zover....mijn Baby Jane top is AF

Amish quilten in Dreischor

Wol applicaties