Reiko Kato BOM

      PICT0002  PICT0003
Dit zijn de eerste twee blokken van de BOM 2013 van Reiko Kato in de Quiltmania. We zijn nu al bij blok 5 aangeland, maar ik loop natuurlijk hopeloos achter! Ook al ben ik  vanaf het begin gek op deze leuke SunBonnet Sue en Overall Bill, die aan het spelen zijn. Ik had al eerder hier laten zien, dat ik bezig was met deze BOM en de poppetjes aan het maken was en die als units in elkaar heb gezet, voordat ik ze nu in z’n geheel op de ondergrond appliqueer. Maar ik vond het zó leuk, dat ik bang was dat er echt niks anders meer uit mijn handen zou komen als ik ermee door ging, dus gedwongen gestopt (er moest immers even een verjaardags kado af gemaakt worden). Maar nu is er weer wat rust in de tent en mag ik van mezelf weer verder!

Dus leek het me leuk om dit weekend eens te kijken hoe ver ik zou kunnen komen met de poppetjes ook te plaatsen op hun diverse achtergrondjes. Tot nu toe lukt het aardig, maar ik heb niet heel veel grote stukken Japanse stof voor de achtergronden, dus soms is dat even een gepuzzel. Van deze twee soorten stof heb ik wel grotere lappen, dus ik denk dat deze nog wel meer langs zullen komen! Voor het eerst nu carbon papier gebruikt om het ontwerp op de stof over te nemen…best een beetje eng hoor! Dacht dat het heel erg zou gaan vlekken! Gelukkig was dat niet het geval. Pfff….
Helaas zijn deze leuke Japanse stoffen steeds moeilijker te vinden in Nederland in de winkels! Dus als jullie nog tips hebben welke winkels deze stoffen blijvend verkopen (en dan vooral de print stoffen en niet alleen de geweven), dan hoor ik het graag! Het Quilters Palet in Den Haag gaat ze uit de collectie nemen hoorde ik in Veldhoven, dus weer een adresje minder!
Nu maar eens de poppetjes verder afwerken (hoedjes borduren ed) en vast plakken op blok 2, want dan kan ik daarna de rest van het weekend ze vast gaan zetten! Heerlijk dat plak en knipwerk! En helemaal leuk om dit alles met mijn appliquick stokjes te doen, zo’n lekker “zen” werkje!
Ik duik weer even onder in deze meditatieve therapie! Fijn weekend allemaal!PS…… de nieuwe Quilt& Zo nr 24 komt er weer aan hoor!
PICT0007
Ik heb het nieuwe nummer al ontvangen! Blijft leuk om je eigen werk daarin te zien en de foto’s zijn zo mooi die ze van de quilt genomen hebben! Echt plaatjes! En dat hangt hier gewoon in de gang!
PICT0010  PICT0009

Populaire posts van deze blog

En toen was het zover....mijn Baby Jane top is AF

Amish quilten in Dreischor

Wol applicaties