Sjaan kwam langs en meer handwerk!

In mijn vorige blogje liet ik al mijn schatten zien van de beurs in Rijswijk. Natuurlijk moest ik er gelijk wat mee doen! Ik had oa. het Flow malletje gekocht en daar zijn deze stofjes voor bedoeld: PICT0004 Eerst lukte het niet zo goed om het malletje goed op de stof te tekenen maar na het gebruikhet gebruik van een goede stift in plaats van een teken vulpotlood (waarvan steeds de punt afbreekt), lukte het uiteindelijk wel goed! En die stift gebruik ik nu voor al mijn afteken werk! Dus hier het resultaat van afgelopen week:IMAG1496 (Medium)Deze rijen ben ik nu aan elkaar aan het naaien en dat is nog best lastig! Maar ik blijf stug door gaan en dan kom ik er wel! Ik vind het zelf een erg leuk kleurverloop

Daarnaast ben ik weer begonnen/verder gegaan aan mijn Sjaantjes versie (Blood, Sweat & Tears)IMAG1507 (Medium)Elke dag probeer ik een driehoek te snijden en ‘s avonds er ook eentje te naaien! Ik heb de bovenste rand al in elkaar genaaid en de rechter zij rand is ook al gepatched (nog niet aan elkaar gezet) en nu dan de onderste rand maken! Ik heb al de blokken al af sinds november 2011, dus nu moeten die driehoekranden er ook eens aan geloven!
Image9
Ik wil deze top af hebben voor half juni, want dan ga ik die workshop Amish quilten volgen en mijn Sjaan is dan mijn  oefenlap voor daarna! Dan moet ze natuurlijk wel af zijn he! Maar dat is nu even een goede stok achter de deur, om haar eindelijk eens af te maken! Na 10 jaar mag dat ook wel eens toch? Alleen ga ik haar dus niet quilten op een quiltraam, want dat past niet in mijn huis! Dus hopelijk krijgen we dan ook tips hoe het anders kan! Maar hier ben ik nu dus druk mee bezig!

En natuurlijk kunnen de randjes niet achter blijven, dus die ik heb ik voor de Pasen nog even bij gewerkt, want ik lag erg achter! Wel drie weken of zo! Dus in de week voor Pasen heb ik dat ingehaald en gelijk vorige week op Paaszaterdag nog de randjes van deze week erop gezet! Ik vind deze lap steeds mooier worden nu!IMAG1500 (Medium)
En dan heb ik nog iets heel speciaals te laten zien, nl. de erfenis van mijn tante, naast dozen vol garen kreeg ik een oud naaldenboekje:
IMAG1501 (Medium) IMAG1502 (Medium)
en haar gereedschapjes, let vooral op dat oude schaartje!
 IMAG1506 (Medium) IMAG1504 (Medium)
Herkent iemand iets van deze oude gereedschapjes? Ik ken ze niet allemaal! De meest rechtse is een weefnaald om papieren strookjes door te weven en een paar grote veiligheids spelden, maar wat de twee meest linkse zijn weet ik niet en ook die tweede van rechts ken ik niet. Dus wie hier wat meer info over heeft, het is heel welkom!

Fijn weekend allemaal! Het beloofd een zalige Koningsdag te worden! De tompoezen zijn al in huis en smaakten heerlijk vanochtend! Ik ga deze even in elkaar zetten voor mams quilt! Het midden wordt een grote dahlia!IMAG1495
Doeg!1557465_10201342124827294_15100253_n

Populaire posts van deze blog

En toen was het zover....mijn Baby Jane top is AF

Amish quilten in Dreischor

Wol applicaties