Zen-Tangle-en

Via Facebook kwam ik mooie tekeningen tegen die een beetje Escher-achtig eruit zagen,
14Mar2010_Zentangle  3272892176_4d3a002887_b
maar het niet waren, want sommigen hadden geen echte vorm, stelden dus niks voor. Nou ja, NIKS! Ze zijn heel mooi, maar geven geen afbeelding weer, dus geen aap of uil of iets dergelijks en dat schijnen de ware Zentangles te zijn (dus hier boven wel en hieronder niet).
97f2e41c581e6c3810d8ea595c89015c images3
Wat is een Zen-tangle, oftewel zentangle? Allereerst is het een, sinds enkele jaren bestaande, overgewaaide rage uit de VS, die hier steeds meer voet aan de grond krijgt. Het is dan ook heel leuk om te doen en iedereen kan het!

Volgens de oprichters/uitvinders is zentangle: een welbewuste streep zetten op je papier, zonder je zorgen te maken over hoe het zal uitpakken! En hier zit hem dus gelijk het verschil met doodlen, dat is nl. onbewust streepjes zetten op je papier! Er is dus geen goed of fout (behalve als je van tevoren een omlijning tekent die al een aanduiding is van iets). En met deze methode kan iedereen mooie kunst-creaties maken van repeterende patronen. Het is makkelijk te leren en uit te voeren. En als je heel geconcentreerd ermee bezig bent, schijnt het ook nog meditatief te zijn! Hier kun je e.e.a. na lezen (engels) wat het precies is en wat voorbeelden zien. En hier zie je wat patronen!

Ik ben dus langzaam aan begonnen met wat basis vormen te proberen na te maken en met wat oefening IMAG1509gaat dat redelijk makkelijk en krijg je al vrij vlot een redelijke uitvoering, mijn eerste echt werkstukje (stelt dus niks voor LOL):IMAG1510
Het is handig als je papier gebruikt dat goed wit is, glad en wat zwaarder (bv 120 grams) en een fineliner gebruikt (sakura micron pen). Je kunt ook op zwart of taupe papier werken met kleur (gelstiften) of wit. Dit heb ik niet op het officiële zentangle papieren vierkant gemaakt, dus is dit geen echte zentangle (over commercie gesproken). Maar dat mag de pret niet drukken toch? De Hema had nog wel correspondentie kaarten en die zijn goed genoeg voor mij! Ja, rechthoekig dat wel! Maar zet er een schaar in en je kunt ze ook vierkant krijgen/maken.

Het is in ieder geval heerlijk ontspannend!

Populaire posts van deze blog

En toen was het zover....mijn Baby Jane top is AF

Amish quilten in Dreischor

Wol applicaties