vrijdag 21 oktober 2016

Zoveel leuke dingen.....

Ze zeggen wel eens "de tijd vliegt als je plezier hebt" en dat is dus echt waar! Sinds mijn vorige blogje van 2 maanden geleden is er veel gebeurd, vooral veel leuks!

Allereerst was daar ons 25 jarig huwelijk dat we heel klein hebben gevierd op 15 september. 's Morgens vroeg werd er ineens om 9 uur (voor ons best vroeg) al aangebeld en stond de bloemist voor de deur met dit prachtige boeket met 25 rode rozen. Manlief had zich echt uitgesloofd en zat op hete kolen, hoorde ik later, want het kwam maar niet! Het zou dus eigenlijk de avond er voor bezorgd moeten zijn, maar eerlijk....ik vond dit veeel leuker! Zo mooi....
En daarna zijn we lekker in de stad koffie gaan drinken op een terrasje met mijn moeder. Het weer was zo goed dat dat nog kon. Heel anders als 25 jaar geleden, toen het echt hoosde! Als ik er digitale foto's van had gehad, had ik het jullie kunnen laten zien! Manlief was toen echt tot op zijn lijf nat van de regen, alleen al van de parkeerplaats naar het restaurant lopende! Dat trouw-pak kon dus zo door naar de stomerij! Maar nu was het zo warm, dat ik snel nog even de week ervoor een nieuw chique t-shirt had gekocht, want het truitje, dat al in huis was, leek mij toch echt nog te warm! En dat had ik goed gezien!
's Avonds hadden we mijn moeder ook uitgenodigd voor het diner en lekker dat we gegeten hebben! Echt super! Ik en mams hadden ieder een overheerlijke biefstuk (we lijken niet op elkaar hoor!) en Reint zijn wel bekende Obelix botjes, oftewel spare-ribs. Hij is altijd al gek geweest hierop en dat gaf hem vroeger ook die bijnaam van Obelix! Het was heel gezellig en een zeer geslaagde manier om zo'n gelegenheid te vieren.Het weekend er na mocht ik gelijk al aan de bak om weer een leuke cursus EQ te geven bij Aljona in Schagen. Ook dit keer kreeg ik erg enthousiaste reacties van de deelnemers en daar doe je het voor, mensen (weer) enthousiast maken en hun kennis uit breiden!
En toen werd het al gauw 1 Oktober, de dag dat ik voor het eerst naar de Quiltdag in Helmond zou gaan. Helaas kon mijn vriendin niet mee en ben ik met de trein gegaan. Tja, ik ben niet voor 1 gat te vangen, gaan zal ik! Zelfs als het OV zo tegen zit, dat het lijkt of je er echt niet meer gaat komen als je in Eindhoven op het perron staat! Gelukkig ging er nog wel een trein naar Helmond Centraal, dus die maar gepakt en vanaf daar met het Valys vervoer naar Buurthuis Geseldonk. Tja, het vraagt wat inventiviteit om dat allemaal last minute nog te veranderen telefonisch en te organiseren, maar gelukkig kon dat opgelost worden en stond er keurig een taxi voor ons klaar. Ons ja, want in de trein vanaf Utrecht kwam ik Meriam Nibbelink tegen, die er ook naar onderweg was. We hadden via Facebook afgesproken waar we elkaar zouden treffen, dus dat was erg leuk! Gelukkig mag je een passagier meenemen (zelfs gratis), dus zij kon meerijden en zo waren we allebei toch nog op tijd op de plaats van bestemming.

De dag zelf was erg geslaagd. Er was een uitgebreide show & tell, loterij (ja, ik heb 2x wat gewonnen)
1e pakketje van de loterij prijzen
2e pakketje van de loterij prijzen

workshops:
Workshop kerstvogeltjes van het Quilter's Palet.
en 3 winkeltjes maakten het plaatje compleet. Ik heb dan ook uitgebreid geshopped! Vooral mijn wit op witjes verdienden aanvulling en Wendy van Patch & Stitch had uitverkoop ervan, dus ja.....daar ging wel wat van mee naar huis. De dag was zo leuk, ook omdat je weer eens lekker bij kunt beppen met dees en geen, die je lang niet gezien of gesproken hebt, dat ik volgend jaar zo weer wil gaan!

En toen was het half oktober tijd voor de Camelot dag bij Bossche Quilts en Meer in Den Bosch. Ik kon de week ervoor goedkoop 2 treinkaartjes bemachtigen voor mijn uitjes, dus ik was lekker voordelig over dit keer. Scheelde niet zoveel met mijn gewone korting kaart, maar elke euro korting vind ik fijn. Kun je weer een lapje mee kopen nietwaar!

De dag begon met koffie en een Bossche bol, hoe kan het ook anders. En LEKKER.....o om te smullen! (foto's zijn van Wietske, met dank!)

en om 11.00 hadden we de show en tell. Hier een kleine impressie, beginnende met de quilt van Wietske:
 

 

en eindigend met de quilt van Cora:

Ik kan er een paar gemist hebben en ook weet ik de meeste namen niet meer van de eigenaressen, dus ik hoop dat jullie mij dat vergeven! Maar gezellig dat het was! Lekker zitten kletsen en ideeën opgedaan


En natuurlijk uitgelegd hoe ik mijn Camelot wil gaan versieren en afwerken op de monnikenmanier, zoals Wietske het noemde!

En uiteraard wilde ik eindelijk eens rond kijken in Wietske's winkel. Ik was daar nog nooit geweest, maar ik vind het zeker een bezoekje waard! Leuke stofjes en daar ging ook een enkeling van mee naar huis, maar het top punt was voor mij:
En dit patroon is dus ook mee naar huis gegaan, evenals nog wat klein gereedschap wat makkelijk is voor appliqueren. Daar heb je nooit genoeg van! En natuurlijk de goede kleurtjes voor het borduurwerk uitgezocht, daar kwam ik alleen niet uit thuis:
En toen we rond 3 uur naar huis gingen, zag ik dit snoezige Maria beeldje (Moeder van Den Bosch) in de gevel bij Wietske in de straat:

Ondertussen ben ik steeds nog druk met oude spulletjes verkopen via Facebook en natuurlijk nieuwe spulletjes en stofjes inkopen voor de nieuwe koers. Zo ging ik afgelopen dinsdag op weg naar de Kringloop winkel om wat post af te geven. Toch nog even een rondje door de winkel, want het hoosde toch buiten. En wat scherts mijn verbazing toen ik daar het bureautje van mijn opa zag staan. Nee, niet de echte, maar wel hetzelfde type! En hier zit een verhaal aan vast:

Ooit had ik in mijn jongere jaren het oude bureau van mijn opa gehad. En toen er ging worden opgeknapt in mijn huis paste dat oude bureau niet meer bij mijn nieuwe meubels, waar ik zo trots op was! Dus wie wilde het hebben? Het ging naar mijn broer, die het nog steeds heeft. Terug geven wilde hij het niet, want hij gebruikt het zelf. Prima dus! Maar ja, dat bureautje had ondertussen voor mij een emotionele lading gekregen die mij verraste! Dus toen ik het daar zo zag staan bij de kringloop MOEST ik het gewoon hebben. Alsof het zo bedoelt was, leek het wel. Het voelde als dé kans van mijn leven, alsof ik het hierna nooit meer zou kunnen vinden of kopen! En het was ook nog eens heel betaalbaar!
Dus toen in de stromende regen eerst maar naar huis gegaan om even te overleggen, want je komt toch niet elke dag ineens thuis met een bureau nietwaar? En waar zou ie moeten staan? Nou, om het kort te houden....ik terug om hem te kopen en gisteren werd ie bezorgd. 

Nu is er iets weer op z'n plek gevallen. Het is niet het origineel, maar wel qua uiterlijk gelijk. Ik kan er 's avonds laat heerlijk achter zitten schrijven en tot rust komen na een dag vol indrukken. Zalig ontspannen.....dat betekent dit nu voor mij! En het is mijn schatkist geworden. Alles wat een plaatsje heeft betekent iets voor mij of vind ik gewoon erg mooi. En nee het is niet bijzonder mooi nog en heeft zelfs veel kale plekken of waterschade en nee -geen antiek, maar gewoon een van de vele replica's, maar voor mij is ie goud waard!
       


Fijne Week!

Photobucket