woensdag 23 januari 2019

Over draadjes en kraaltjes

Heerlijk vind ik dat aan crazy patchwork...al die manieren om iets te versieren! Daar ben ik dan ook de afgelopen dagen druk mee geweest, tussen de niesbuien en gesnotter door, en zelf vind ik het al een aardig leuk geheel worden zo. Even de afgelopen week opdrachten in vogelvlucht:


Vooral de kleine roosjes vind ik echt über-schattig! En nu mag ik gaan nadenken over de laatste opdracht: versieren met knopen en kraaltjes en nog een klein beetje borduurwerk. Daar kan ik mij vandaag nog wel een beetje mee zoet houden!

Verder gaat het met onze Flopke duidelijk weer wat beter. Ze is erg jolig buiten in de sneeuw vooral! Wij zelf hebben de lappenmand nog niet verlaten helaas, dus sommige dingen zijn best wel een opgave als je zo gammel bent. Maar ja, soms moeten ze gewoon gedaan worden en dus ga je toch maar door. Eten kookt zichzelf niet he! Maar we maken het onszelf wel makkelijk hoor. Pannetje tomatensoep en wat kwark met appel toe en ik heb wel weer gegeten hoor. Zoveel heb ik ook niet nodig gelukkig. En dat komt mijn ultieme doel voor 2019 alleen maar ten goede! De eerste 5 kilo zijn er dan ook al weer vanaf sinds 1 januari! Dus het kan wel en zal mij zeker weer lukken dit jaar! NU eerst maar eens goed opknappen, zodat ik weer wat meer energie heb om ook vooral de leuke dingen weer op te kunnen pakken! Ideeën genoeg ervoor! Nu nog de uitvoering!
Zo ga ik aanstaande zaterdag naar Aljona in Schagen om daar de cursus fotoquilt te gaan volgen. Het onderwerp voor  mijn quiltje is niemand minder als ons Flopke - als puppy! Ik heb zulke leuke foto's van haar uit die tijd (deze zijn genomen door een fotograaf en die waren ook de enigste die groot genoeg waren qua MB om af te kunnen laten drukken op groter formaat), dat ik toch al snel viel voor deze 3 uit de hele collectie van destijds- en ze kan nog steeds zo gestrekt in kikkerlig liggen he!
En ik heb altijd al zo'n quiltje van haar willen maken, dus ik ben erg benieuwd hoe dat gaat worden! Online heb ik al wel wat video's eens bekeken over hoe je zo'n patroon maakt ed., maar vooral de kneepjes en de 3 soorten technieken die we aangereikt gaan krijgen, lijken mij erg leuk. Hopelijk steek ik er ook echt wat van op, want ik baal altijd zo erg als het (weer eens) een cursus is waarbij je eigenlijk niks nieuws leert (wat ik nu dus zeler wel verwacht te doen he). Ik vind dat gewoon zonde van mijn geld dan en dus geef ik mij bijna nooit meer ergens voor op (bv. verrassings workshops ed.) en ook omdat ik vaak ziek ben als het zover is! Maar ziek of niet: IK GA zaterdag! En gelukkig is het maar 2 uurtjes, dus dat overleef ik nog wel en dan ben ik ook nog een beetje op tijd weer thuis!

4 opmerkingen:

Ineke zei

Wat een gedoe hé, nog steeds aan het kwakkelen. Ik wens je beterschap!
Dat blok van crazy quilten wordt erg mooi, leuk om te zien hoe je het versiert.
Mooie foto's heb je uitgezocht van Flopke)fijn dat hij weer wat beter is), succes met de workshop bij Aljona.

neeftje zei

wat leuk! ik heb zin in zaterdag! zie je dan, groetjes Jacqueline

Health is Wealth zei

Apna Showroom Velvet 3D Sunflower Design Cushions Pillow for Office Back Cushion/Valentine Gift Pack of 2 (Lite Yellow, 14×14 inch)
APNA SHOWROOM Bra for Women Combo Pack of 6 Cup Size 34 (B) Non-Wired Multicolor Everday Cotton Bra Daily use
APNA SHOWROOM Bra for Women Combo Pack of 6 Cup Size 36 (B) Non-Wired Multicolor Everday Cotton Bra Daily use
Apna Showroom Velvet 3D Sunflower Design Cushions Pillow for Office Back Cushion/Valentine Gift Pack of 2 (Dark Yellow, 14×14 inch)
Apna Showroom Velvet 3D Sunflower Design Cushions Pillow for Office Back Cushion/Valentine Gift Pack of 2 (Lite Yellow, 14×14 inch)
Apna Showroom Velvet 3D Rose Flower Design Cushions Pillow for Office Back Cushion/Valentine Gift Pack of 2 (Blue, 14×14 inch)
Apna Showroom Velvet 3D Rose Flower Design Cushions Pillow for Office Back Cushion/Valentine Gift Pack of 2 (Chocolate, 14×14 inch)
Apna Showroom Velvet 3D Rose Flower Design Cushions Pillow for Office Back Cushion/Valentine Gift Pack of 2 (Dark Pink, 14×14 inch)

Health is Wealth zei

Apna Showroom Baby's Cotton Panties/Bloomers/Underwear (Multicolour, 1-2 Years)-12 Pieces
APNA SHOWROOM Baby Girl's Frock Knee Length Dress 18-24 months
APNA SHOWROOM Baby Girl's Frock Knee Length Dress 18-24 months
Apna Showroom Zigzag Wave Black Metal Unisex Hairband Pack of 2with desent look
Apna Showroom Men's and Women's Metal Hair Bands (Black) Combo set of 5 with desent look
Apna Showroom Men's and Women's Metal Hair Bands (Black) Combo set of 5
Apna Showroom Men's and Women's Metal Hair Bands (Black) Combo set of 5
Apna Showroom Baby Girls' & Baby Boys' Cotton Panties

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de...