Doorgaan naar hoofdcontent

Heerlijk dagje Schagen en Amsterdam

Zoals ik in mijn vorige blogje al vertelde ben ik gisteren naar Schagen geweest om bij Aljona de fotoquilt cursus te volgen. Jacqueline gaf daar de les en dan is het altijd gezellig! Was heerlijk om weer eens bij hun geweest te zijn. Helaas was Aljona zelf er niet, die zit vandaag in de USA en gaat daar op Handiquilt cursus...tja, verschil moet er zijn he! LOL!

En ik kwam op de cursus ook nog Monique tegen, die vertelde altijd mijn blog te lezen (hoi Monique!) en dus mijn foto's herkende van Flopke! Grappig hoe klein de wereld dan ineens is! Terwijl ik dus altijd denk dat er maar een handjevol mensen zijn die dit gebrabbel lezen! Dus Monique, laat je nu een berichtje achter voor de gezeligheid? Altijd leuk hoor om contact te hebben met je lezers! Maar dat geldt voor jullie allemaal. Ik vind het echt geweldig als jullie een commentaartje op mijn schrijfsels achter laten! Dus heel erg bedankt als je dat al doet!

Deze twee foto's zijn het uiteindelijk geworden waar ik een patroon van getekend heb. En ik denk er hard over om de linkse echt uit te werken tot een quilt. Zie je meer hond op zogezegd. Maar misschien doe ik die met haar speeltje ook nog wel eens in een later stadium. Ze zijn alle twee heel leuk!
Dus na wat uitleg van Jacqueline zijn we aan de slag gegaan met het overtekken van de foto in kleurdelen. En dat is best een precies werkje, want wat teken je wel en wat (nog) niet? Maar Jacqueline gaf goed advies hoe je het beste de tekening in fases kunt opbouwen en vergroten ed. Dus daar zijn we de komende les ook nog wel even zoet mee, voordat ie echt op A3 of A2 formaat klaar is om gemaakt te worden in stof.

En daarin is keuze genoeg bij Aljona! Ik stond natuurlijk weer enorm te kwijlen bij de mooie Japanse stoffen die ze tegenwoordig ook voeren! Echt ik had niet hoeven kiezen hoor, kon ze zo allemaal wel meenemen. Zo mooi! Maar ja, mijn portemonnaie laat dat niet toe (gek he, hebben jullie zeker nooit?) dus blijft het toch kiezen! En dus ging ik voor het onderwerp waarvoor ik kwam en koos ik die stofjes die ik ook kan gebruiken in Flopke haar foto quiltje. Want ik heb dus echt geen 1 lapje in haar vacht tinten he! En ook al is ze in het echt super chocolade bruin, op de foto zit er ook een roodbruine tint in door de belichting. En die was er precies in een Japans lapje!

Dus ik denk dat ik nu wel alle bruine stofjes uit de winkel, die van toepassing waren, heb mee genomen! De rest blijft wel wachten tot een volgende gelegenheid! En zo had ik voor mijzelf alvast een mooi kadootje gekocht voor mijn verjaardag volgende week! Beetje vertroetelen mag je jezelf af en toe toch wel?

Op de terugweg met de trein reis ik over Amsterdam Centraal en ik had zeker 36 minuten overstap tijd. Dus ik dacht: neem een trein later naar Almere en ga nog even lekker langs de quiltwinkels op de Nieuwe Zijds. Ik was al heel lang niet meer in Amsterdam geweest en mis dan de sfeer wel eens als rechtgeaarde Amsterdamse! Dus toen ik merkte dat ik me nog steeds goed voelde ben ik lekker rustig naar de quiltwinkels gelopen en heb ik ook bij Merel van Birdblocks nog een paar mooie FQ's kunnen scoren in de goede tinten en bij Dutch Quilts gewoon een mooi lapje voor broderie perse. Ik blijf toch gek op reproductie stofjes merk ik, ook al vind ik veel modern ook mooi en als je dan zo slim ben geweest om veel van de repro lapjes te verkopen dan heb je een goede reden om weer nieuwe aan te schaffen! Dus langzaam aan doe ik dat dan maar! Dus deze werden het:
Daarna lekker naar huis gegaan en toen was ik maar een half uurtje later thuis als eerst gepland, zonder bezoekje in Amsterdam. Moe maar voldaan ben ik 's middags op de bank geplofd vol van leuke indrukken! 's Avonds begon het toch te kriebelen en ben ik nog even wat gaan knippen en tekenen aan mijn Kim McLean mandjes quilt, waarvan bijna het centrum stuk klaar is maar de mand nog geappliceerd moet worden. Die ligt geknipt te wachten tot ik er vanaond mij eens op ga storten, nadat ik een werkje bedacht en gemaakt hebt vanmiddag voor de kinder dagopvang, waar ik morgen een uurtje ga knutselen met de peuters. Ook heel leuk en heel anders als quilten! Je wordt er alleen sneller ziek door, maar gelukkig heb ik alleen nog maar een flinke verkoudheid nu. Eindelijk is het echte opknappen begonnen! En nu vast houden tot de lente!

Fijne zondag allemaal en tot gauw! 
Groetjes,    Marianna

PS. Mijn eerste kraaltjes van de laatste opdracht van mijn crazy quilt cursus heb ik van de week ook opgenaaid. Moet zeggen, wel een inspannend en tijdrovend werkje om zo te decoreren, maar het haalt het blok heel erg op, dus ik ga er rustig mee door. Het hoeft pas volgende week vrijdag af te zijn!

Reacties

Ineke zei…
Wat heerlijke hobby, allemaal verschillende technieken. Ik ben zeer benieuwd hoe de quilt wordt met Flopke als model. Wat een prachtige lapjes heb je weer gescoord.
Je Crazy Blokje ziet er geweldig uit, knap dat je dat kan.
Ook ik vind het zo leuk om reacties te lezen n.a.v.mijn blog-verhaal. Dank je Marianne, voor je leuke reactie.
Fijne dag en week gewenst!
Anoniem zei…
Grappig dat je mij noemt op je blog. Ik blijf hem lezen met veel plezier. Graag zie ik je hondenquilt op je blog als hij af is. Groet, Monique

Populaire posts van deze blog

Ander blog

Voor degene die hier nog wel eens langs komen:  Ik heb ook op WordPress een blog en daar ga ik verder met mijn papier hobby's, nu quilten bij mij eigenlijk stil ligt. Hier is de link: Wordpress blog Veel plezier met lezen daar! Groetjes, Marianna

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de eerste twee maanden van 2019 er niks mee gedaan, vooral omdat ik merendeels gewoon te ziek was. Die rotgriep bleef ook hier lang hangen! Maar dat komt mijn koppie niet ten goede, dan verlies ik het overzicht over wat ik graag wil doen en wanneer iets af moet zijn (zoals bv. voor een workshop), dus dat was de reden om hem er toch weer bij te pakken. En het werkt nog niet helemaal volledig, maar het geeft wel meer rust en overzicht. En dan kom ik ook weer beter in mijn velletje te zitten en wordt ik iets produktiever. Dat is geen doel op zich, maar het voelt gewoon fijner als je ook eens iets kunt afmaken. Geeft meer voldoening dus... ..... dus ben ik nog steeds bezig mijn Dear Jane aan het quilten, ongeveer 1 blok per dag en een sashing. Behalve die dagen dat ik veel weg ben, dan lukt dat niet. Vaak zit ik nu 's avonds op de bank TV te kijke