zondag 10 februari 2019

2e deel van de fotoquilt cursus

Afgelopen week lag Flopke een keertje heerlijk te slapen op haar eigen kussen en dan kan ze er zo LIEF bij liggen! Regelmatig heb ik geprobeerd juist van die houding een foto te nemen, maar nooit gelukt, tot afgelopen week! Meestal als ik mijn telefoon ging pakken om dat slaapmoment vast te leggen, voelde ze mij langs lopen en sprongen die ogen open (zoals op de rechter foto) en was het moment voorbij. Nu was ze duidelijk net iets dieper in slaap en kreeg ik zelfs de tijd om nog ietsje scherp te stellen, voordat die luikjes open sprongen en ze overeind kwam. Na 10 jaar eindelijk dit moment kunnen vangen! Als dat geen mijlpaal is LOL.

Qua quilten ben ik druk bezig met haar collage quilt, waar ik de cursus voor volg bij Aljona. Gisteren hebben we les 2 gehad en liet Jacqueline ons werken in paren (2 pers.) om - met steeds een andere techniek - een vis te maken.
Wij, mijn buurvrouw en ik,  kregen de applicatie techniek met needle turn toegewezen. Mij wel bekend, net als de andere technieken, maar leuk om mee bezig te zijn. Mijn partner had er geen weet van en ook niets van naadjes omplakken met H250 ed., dus dat heb ik haar geprobeerd uit te leggen. Helaas was ik mijn applicatie materialen vergeten mee te nemen, ervanuit gaande dat ik nog met het patroon bezig zou zijn. Dat maakte het wat onhandiger, maar uiteindelijk lukt het wel natuurlijk. Vingers doen hun werk ook wel, al is het dan minder precies, zeker als je ook nog uitschiet met een botte schaar en de naad eraf knipt LOL. De linker foto is ons project (needle turn). De middelste is van Nancy (Laura Heine techniek) en de rechter van Monique en haar vriendin (raw edge appliqué).

Qua patroon heb ik even in Schagen mijn tekening laten vergroten. Dus nu heb ik 'n A3 en A2 tekening van de foto en kan ik gaan bedenken hoe ik dit ga aanpakken. Wat nog best een dingetje is.
De Flopke quilt gaat in ieder geval met needle turn gemaakt worden, want ik denk dat dan de diverse kleuren beter tot hun recht komen. Het wordt nog een hele klus om uit te denken waar welke kleur moet komen en in welke volgorde ik ga appliceren, maar ach, ook dat gaat wel lukken als ik er even goed voor ga zitten. Ik ga het geheel niet op een achtergrond naaien, maar maak eilandjes die ik op/aan elkaar naai. Zo doe ik het ook met bv de Sun Bonnet Sue poppetjes, dus leek mij dat voor de Flopke ook wel kunnen. Eerst het hele oor maken ed. en dan pas toevoegen aan het grotere geheel.

En naast deze quilt ben ik druk met mijn "Crazy Huswif" (gekke huisvrouw), het onderwerp dat we gaan maken tijdens de workshop crazy quilten in maart. Een "huswif" is een opgerold naai-etui dat in de 17e-19e eeuw veel werd gebruikt door huisvrouwen, die dit in grote zakken droegen die ze onder hun schort bonden. Het vrouwvolk maakten deze ook tijdens de Civil War (USA) voor hun manvolk, zodat die als soldaten hun uniformen konden verstellen.
De basis is er al en ook al het nodige borduurwerk (2e foto), maar de binnenkant moet nog bedacht en in elkaar gezet worden en de buitenkant verder versierd én het geheel nog in elkaar gezet en afgewerkt. O ja, en daarna nog een patroon schrijven en een handout voor de workshop. Niet geheel onbelangrijk! Binnenkort kunnen jullie het patroon vinden op het CRAFTLUVER blog op Wordpress. Bovenaan het blog vindt je een knop "Patronen" en daar staan al onze koop patronen.
En als ik zo bezig ben ligt er altijd van alles om mij heen en wordt het redelijk chaotisch, maar dan ben ik echt in mijn element en in een flow. Ik weet precies waar wat ligt en waarvoor ik wanneer wat nodig heb. En ik ben echt blij en dankbaar dàt ik weer zo kan genieten van dit soort klusjes, want dat was ik echt helemaal kwijt. Het was gevoelsmatig geen hobby meer en dat moet het wel blijven, anders komt er niks uit mijn handen of mijn hoofd. Dan kan ik gewoon niet creatief zijn!

En als ik dan zo geniet gaat het toch weer borrelen in mijn hoofd (zie 2 blogjes hiervoor) en wil ik dat delen en anderen ook leren hoe leuk dit kan zijn. Dus heb ik voor mijzelf een lijstje gemaakt met mijn meest favoriete technieken - om te doen en om les in te geven. En crazy staat hoog op dat lijstje. En een hoop anderen natuurlijk, dus ik heb nog genoeg plannetjes! 

En eerlijk gezegd: dat geeft een mens weer energie! Dus op deze druilige zondagmiddag ga ik nu verder mijn huswif versieren. Wat wil een mens nog meer? *Genieten*.

Fijne zondag!

groetjes,
Marianna

1 opmerking:

Ineke zei

Zo mooi, je Flopke quilt in wording, zo benieuwd als het af is. En het Crazy-quilten, mooi!!!
Ik zal je van de week antwoord sturen op je mail.
Fijne week

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de...