Broeden op ontwerp

Tja broeden op een nieuw ontwerp gaat bij mij altijd in fases! Vandaag eens de Chinese Lantaarn getekend in EQ en het grappige van dit blok vind ik dat het geen Irish Chain is, maar wel hetzelfde effect geeft van de diagonale lijnen. In deze quilts zijn de blokken 6x6 inch. De vierkante versie heeft 32 stitchery blokken en de rechthoekige 31 tussen de Chinese Lantaarn blokken in zitten.
LIB ontwerp 3 a-4LIB ontwerp 3 a-3blok ontwerp 3a          
Chinese Lantaarn – vierkant en rechthoekig

Ook de Irish Chain quilt ben ik gaan tekenen, maar dan zo dat het blok aan de buitenkant langere stukken heeft en niet alles vierkantjes is. Vond ik mooier uitkomen. Ik kreeg deze tip over de Irish Chain van een dame van mijn Quilt-Bee gisteren en ik ben altijd al weg geweest van dit blok en deze quilt, dus misschien er maar gewoon voor gaan? Ik wil de blokken maken met alleen rode stof, want de stitcheries zijn ook alleen rood, dus het wordt een redwork quilt. Ook bij deze quilt zit het verschil tussen vierkant en rechthoekig in het aantal stitchery blokken.
LIB ontwerp 5bLIB ontwerp 5ablok ontwerp 5            
Irish Chain – vierkant en rechthoekig

Bij beide ontwerpen vind ik er wel meer ruimte zitten visueel, waardoor de stitcheries misschien nog beter uitkomen als bij de ontwerpen van gisteren. Daarvan is ontwerp 1 zeker voor mij afgevallen, want uiteindelijk vind het met die kleine stukjes te druk worden.

Populaire posts van deze blog

En toen was het zover....mijn Baby Jane top is AF

Amish quilten in Dreischor

Wol applicaties