Doorgaan naar hoofdcontent

FF kietelen

Na een paar maanden sparen heb ik dan eindelijk nu EQ7 binnen en gelijk ook maar leuke stofjes erbij gehaald voor diverse projecten waar nog wat aan ontbrak! Genieten jullie mee?
PICT0015 (Small)
EQ7 en 2 charm packs van de nieuwste lijn van Fig Tree

Dan een aanvulling van achtergrond stof om bij de al gekregen jellyrol te gebruiken. Het was een gok, zo vanaf het scherm bestellen.
 PICT0012 (Small)
In werkelijkheid is de stof dus iets te bruin (ik wilde dus een wat gelere tint die beter bij de licht bruin zou passen), maar ik geloof wel dat het staat toch? Er zit ook hard bruin in de stofjes.
 PICT0018 (Small)
En dan een paar stofjes (lieve padden stoeltjes he) voor de nog te maken Scandanavian Christmas quilt van Lynette Anderson. Tja, ik was verkocht toen ik deze mooie bijpassende stofjes zag die gebaseerd zijn op die quilt! Het ecru is hier weer wat te geel, dus misschien dat die er niet in komt, of denken jullie dat dat juist leuk is, wat verschillende tinten? Kan anders wat saai worden misschien alleen muisgrijs?
PICT0016 (Small)
En last but not least: de aanvulling voor mijn Fig Tree stofjes. Op de gok ook weer de rood/roze stof gekocht en die past super goed erbij! Gek genoeg is de blauw die ik nu gekocht heb, uit dezelfde serie hier wat groeniger als de FQ die in mijn bundel zat! Ach, zie je in het geheel toch niet. Ze komen niet naast elkaar te zitten! En de ecru vind ik echt super goed passen. Ik heb dan ook hulp gehad hoor, want wit is niet te kiezen op kleur op je scherm! Dus de dame van de winkel is echt met een overgebleven stofje van de stoffenlijn langs de witte effen stoffen gegaan en deze vond zij het beste passen, nou ze had gelijk! En ja, ik heb effen gekozen, omdat met print nog moeilijker was en als ik ervan overhoud is het leuk te gebruiken voor stitcheries!

Ik geniet nog lekker even na......

Reacties

Jantine zei…
Van EQ7 kun je nog veel plezier hebben! Prachtige stoffen heb je ingeslagen, veel plezier met het werken daarmee!
Cyn zei…
Pretty fabric!
Hope you have fun with EQ7. I upgraded from EQ5 and going thru the lessons. Good program.
hugs,
/; -)
Unknown zei…
Hoi Marianna,
Mooie stofjes hoor! En EQ7!!! Ik ben jaloers, LOL..... Ik denk dat die iets gelere tint ook prima kan hoor bij de Christmas quilt van Lynette. Net wat je zegt, als een quilt teveel dezelfde tintjes heeft, wordt hij wellicht een beetje saai van kleur. Als je gevoel er goed bij is, dan kan het!
Groetjes Margo

Populaire posts van deze blog

Ander blog

Voor degene die hier nog wel eens langs komen:  Ik heb ook op WordPress een blog en daar ga ik verder met mijn papier hobby's, nu quilten bij mij eigenlijk stil ligt. Hier is de link: Wordpress blog Veel plezier met lezen daar! Groetjes, Marianna

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de eerste twee maanden van 2019 er niks mee gedaan, vooral omdat ik merendeels gewoon te ziek was. Die rotgriep bleef ook hier lang hangen! Maar dat komt mijn koppie niet ten goede, dan verlies ik het overzicht over wat ik graag wil doen en wanneer iets af moet zijn (zoals bv. voor een workshop), dus dat was de reden om hem er toch weer bij te pakken. En het werkt nog niet helemaal volledig, maar het geeft wel meer rust en overzicht. En dan kom ik ook weer beter in mijn velletje te zitten en wordt ik iets produktiever. Dat is geen doel op zich, maar het voelt gewoon fijner als je ook eens iets kunt afmaken. Geeft meer voldoening dus... ..... dus ben ik nog steeds bezig mijn Dear Jane aan het quilten, ongeveer 1 blok per dag en een sashing. Behalve die dagen dat ik veel weg ben, dan lukt dat niet. Vaak zit ik nu 's avonds op de bank TV te kijke

Heerlijk dagje Schagen en Amsterdam

Zoals ik in mijn vorige blogje al vertelde ben ik gisteren naar Schagen geweest om bij Aljona de fotoquilt cursus te volgen. Jacqueline  gaf daar de les en dan is het altijd gezellig! Was heerlijk om weer eens bij hun geweest te zijn. Helaas was Aljona zelf er niet, die zit vandaag in de USA en gaat daar op Handiquilt cursus...tja, verschil moet er zijn he! LOL! En ik kwam op de cursus ook nog Monique tegen, die vertelde altijd mijn blog te lezen (hoi Monique!) en dus mijn foto's herkende van Flopke! Grappig hoe klein de wereld dan ineens is! Terwijl ik dus altijd denk dat er maar een handjevol mensen zijn die dit gebrabbel lezen! Dus Monique, laat je nu een berichtje achter voor de gezeligheid? Altijd leuk hoor om contact te hebben met je lezers! Maar dat geldt voor jullie allemaal. Ik vind het echt geweldig als jullie een commentaartje op mijn schrijfsels achter laten! Dus heel erg bedankt als je dat al doet! Deze twee foto's zijn het uiteindelijk geworden waar ik een p