Doorgaan naar hoofdcontent

Al weer 2019!

Vaak denk ik "waar blijft al die tijd", want voor je het weet is er al weer een week om en in dit geval is het jaar al bijna 2 weken jong! 2 weken waarin er niet veel uit mijn handen is gekomen. De overschakeling van de feestdagen naar een normaal ritme, hoe zeer ik dat ook fijn vind, gaat altijd wat moeizaam. Vooral omdat mijn lijf nog wel eens wat tegen sputtert, zoals nu ook het geval nog is.

Ja, nog is, want mijn laatste blogje was van oktober 2018 en toen was ik behoorlijk enthousiast, maar al gauw daarna bleek dat de operatie van de pomp toch niet helemaal goed was verlopen en er veel bloed in het zakje van de pomp was gelekt. Om kort te gaan: op 12 november ben ik opnieuw geopereerd en dit keer door de hoofd chirurg, die alle kennis in huis heeft. Had fijn geweest als het in 1x meteen goed was gedaan! Maar gedane zaken nemen geen keer, dus kun je je daar ook maar beter niet te lang druk om blijven maken. Halverwege die week mocht ik weer naar huis en kon het echte herstellen gaan beginnen. DACHT ik...., want opnieuw sputterde mijn lijf en bleek ik erg veel vocht vast te houden. Na een paar weken, waarin het alleen een heen en weer gebel met artsen was, was ik het geheel zo zat, dat ik stopte met wachten op artsen -die mij misschien konden helpen- en ben ik voorzichtig begonnen met actiever te worden, in de hoop dat mijn lijf dan zelf dit vele vocht ging opruimen.
                           
En gelukkig had ik gelijk en hielp weer gaan wandelen met Flopke (wat ik erg gemist had) enorm goed en was het ergste leed een paar weken later geleden. Flopke genoot ook zichtbaar van het weer echt samen erop uit gaan! Gelukkig had de buurvrouw haar regelmatig meegenomen samen met haar eigen hond, dus ze heeft geen drie maanden binnen gezeten!

Ondertussen ben ik heel druk bezig geweest met het opstarten van een nieuwe quilt die al 10 jaar op mijn verlanglijstje stond - de mandjes quilt van Kim McLean.
Hier het begin! Met Kerst heb ik de laatste steekjes gezet aan alle blaadjes, zowel van de takken als de rand rondom dit centrum blok. Rest mij nu nog de mand zelf en wat cirkeltjes om te appliqueren. Dus ik denk dat ik dat volgende week weer ga oppakken! Heb er ook echt weer zin in! Met alle kerstspullen was er te weinig ruimte in de woonkamer om lekker aan de eetatfel te kunnen werken eraan, dus voor de kerst alles maar even weg gelegd en als je het weg legt...juist ja, dan komt van uitstel misschien afstel en dat wil ik zeker niet. Ik genoot nl. erg van het maken van al die blaadjes!

Tijdens de kerst dus maar gewerkt aan een stitchery, die kun je - vind ik - wat makkelijker even oppakken en weg leggen en ik wil heel graag met Kerst 2019 weer eens een nieuwe quilt kunnen ophangen! En daar zitten er nog genoeg voor in het vat, dus verzuren doet het niet. Maar afkomen zo ook niet, dus een beetje planning ga ik daar wel voor doen in 2019!

Planning is ook iets wat ik erg leuk blijf vinden en ik heb dan ook een hele mooie nieuwe bullet journal van manlief gehad voor sinterklaas. We doen  eigenlijk nooit iets aan sinterklaas of kerst qua kado's, soms iets kleins, maar altijd vĆ³Ć³r kerst, niet tijdens. Maar hij weet natuurlijk dat er altijd een stukje kind in mij is blijven zitten en ik dol ben op een berg kadootjes om uit te pakken en nee, die hoeven niet duur te zijn! Ik kan heel blij zijn met een mooi potlood en schriftje van een paar euro! Het gaat vooral om het idee dat iemand iets heeft uitgezocht voor je en echt gekeken heeft naar wat JIJ leuk vindt en van houdt! Dus hij zat met een chocolade letter en een bullet joural precies in de roos! En wat voor bullet journal! Ik ben echt gek op deze boekjes! Die kaften sta ik echt bij te kweilen in de winkel.......

Qua kerst hebben we het heel rustig gehouden, niet te overdadgi maar lekker gegeten. En ik had weer dit jaar zelf de kerst stukjes gemaakt. Ik merkte de laatste jaren dat ik als ik stukjes kocht eigenlijk dacht: "dat kan ik zelf ook" en dus spulletjes gekocht vorig jaar en gewon geprobeerd! En ze waren toen ook al erg leuk en dit jaar vond ik ze ook erg geslaagd geworden:


En toen ben ik nog maar verder gegaan met een paar kerst kaarten te maken. Ik had mijzelf nl. een cursus handletteren en schrijven met penseel kado gedaan! En dan wil je dat ook in de praktijk brengen he! De achtergrond is ecoline in elkaar overlopend en de tekst is geschreven met speciale stift die een rubberlaagje dan op je kaart achter laat waar de ecoline dan niet doorheen kan dringen. 
Dat had ik al geleerd in die online cursus voor handletteren en ecoline technieken!

Qua goede voornemens voor 2019 (kan nog net voor de 15e) heb ik er niet veel....meestal werkt dat toch niet bij mij. Ik heb gewoon mij afgevraagd wat ik graag zou willen doen komend jaar en wat mij gelukkig zou maken of veel plezier doen en dat was:
1) mijn gezondheid verbeteren, voor zover ik daar invloed op heb
2) nieuwe dingen leren - dus technieken qua quilten, tekenen, mixed media en handletteren3) persoonlijke ontwikkeling - dus bewust omgaan met gedachten en dingen die gebeuren 

Nou, dan heb ik voorlopig wel genoeg om handen denk ik zo! Ik heb mij al voor de eerste leuke cursus in geschreven: Collage quilten. Heb al wel een indruk hoe dat gemaakt moet worden, maar wil de fijne kneepjes leren, want het intrigeerd mij enorm! Lijkt mij zo leuk om ook eens te maken! Ik maak nl. nooit dezelfde quilts en zelfs niet dezelfde technieken, tenzij je daar erg mee kunt varieren. 
De afwisseling is wat ik boeiend vind in alles! Dus ja, dan heb je een brede belangstelling. Met de uitwerkingen daarvan zal dit blog vooral gevuld worden volgend jaar! Ik vind het dan ook enorm spannend allemaal! Al die leuke ontdekkingen! Ik heet ook niet voor niks CRAFT-LUVER!

Dus hopelijk tot gauw!
Groetjes, Marianna

Reacties

quiltingmieke zei…
Piep, oh meid wat kijk ik uit naar al die creatieve nieuwe
Dingen die je in petto hebt voor 2019.
Wat een mooie bullet-journal, daarin kan je alles netjes bijhouden.

Blij dat je jeaelf hebt gevolgd kwa herstel,
Soms voel je zelf aan je lijf van.. nu is het genoeg,
Ik ga voor mijn manier, voor zover mogelijk natuurlijk.

Een fijn gezond en crea 2019 tegemoet!

Knufknuf
Ineke zei…
Gelukkig gaat het al weer veel beter met je, dat kun je ook zien aan alles wat je nu hebt opgepakt om te doen en te maken.
Fijne week

Populaire posts van deze blog

Ander blog

Voor degene die hier nog wel eens langs komen:  Ik heb ook op WordPress een blog en daar ga ik verder met mijn papier hobby's, nu quilten bij mij eigenlijk stil ligt. Hier is de link: Wordpress blog Veel plezier met lezen daar! Groetjes, Marianna

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de eerste twee maanden van 2019 er niks mee gedaan, vooral omdat ik merendeels gewoon te ziek was. Die rotgriep bleef ook hier lang hangen! Maar dat komt mijn koppie niet ten goede, dan verlies ik het overzicht over wat ik graag wil doen en wanneer iets af moet zijn (zoals bv. voor een workshop), dus dat was de reden om hem er toch weer bij te pakken. En het werkt nog niet helemaal volledig, maar het geeft wel meer rust en overzicht. En dan kom ik ook weer beter in mijn velletje te zitten en wordt ik iets produktiever. Dat is geen doel op zich, maar het voelt gewoon fijner als je ook eens iets kunt afmaken. Geeft meer voldoening dus... ..... dus ben ik nog steeds bezig mijn Dear Jane aan het quilten, ongeveer 1 blok per dag en een sashing. Behalve die dagen dat ik veel weg ben, dan lukt dat niet. Vaak zit ik nu 's avonds op de bank TV te kijke

Heerlijk dagje Schagen en Amsterdam

Zoals ik in mijn vorige blogje al vertelde ben ik gisteren naar Schagen geweest om bij Aljona de fotoquilt cursus te volgen. Jacqueline  gaf daar de les en dan is het altijd gezellig! Was heerlijk om weer eens bij hun geweest te zijn. Helaas was Aljona zelf er niet, die zit vandaag in de USA en gaat daar op Handiquilt cursus...tja, verschil moet er zijn he! LOL! En ik kwam op de cursus ook nog Monique tegen, die vertelde altijd mijn blog te lezen (hoi Monique!) en dus mijn foto's herkende van Flopke! Grappig hoe klein de wereld dan ineens is! Terwijl ik dus altijd denk dat er maar een handjevol mensen zijn die dit gebrabbel lezen! Dus Monique, laat je nu een berichtje achter voor de gezeligheid? Altijd leuk hoor om contact te hebben met je lezers! Maar dat geldt voor jullie allemaal. Ik vind het echt geweldig als jullie een commentaartje op mijn schrijfsels achter laten! Dus heel erg bedankt als je dat al doet! Deze twee foto's zijn het uiteindelijk geworden waar ik een p