dinsdag 8 mei 2018

Dromen

Heel soms droom ik van wat ik allemaal wel niet zou kunnen....een grote Baltimore quilt maken met 3D applicaties erin ed. en liefste nog zelf ontworpen ook! Ja, daar kan ik echt van dromen om dat ooit in mijn leven te mogen maken! Toen ik pas begon was het Dear jane maken voor mij het summum van uitgebreide en grote quilts met veel technieken en een Dear Jane was daar wel hét voorbeeld van. Nu mijn Jane in elkaar zit en nog lang wacht op afkomen op haar quiltframe lijkt dat lang geleden en ineens iets wat helemaal niet zo groot was als ik toen vond!

Nu heb ik dus die droom over een Baltimore quilt maken. En nee, dat is niet net pas ontstaan, daar loop ik echt al jaaaaren van te dromen. Ik ben nu met oefenblokken bezig om alle bochten en puntjes eerst goed te oefenen (kan het al wel goed, maar twijfel dan weer of het goed genoeg is voor zo'n reuze project). Mega veel boeken ingeslagen om alle tricks en trucs te leren voor zover ik ze nog neit ken en kan. Hoeveel kun je leren immers. Nou, ik altijd meer! dat vind ik ook zo leuk aan quilten, je kunt altijd weer iets nieuws tegen komen wat je dan weer wilt proberen en er je eigen draai aan wilt geven.

Nu ben ik dus bezig met die frisse babyquilt. En ja dat is vooral applicatie werk. En leuk dat ik het vind! Ik ka me helemaal verliezen in een enkel oogje maken dat perfect rond is zo klein als het is. O ja, uit de hand zonder malletjes, want zo klein zaten ze niet aan mijn ring met rondjes. Want ja, ik ben dan ook wel gek op die leuke gadgets als de Karen K Buckley rondjes, ovaaltjes, blaadjes ed. Ik vind die zo handig! Ik heb nog niet alle soorten, maar dat komt van lieverlee vanzelf wel als ik ze ergens voor nodig ga hebben. Zo blijft er wat te wensen, ook niet onbelangrijk!

Dus tot zover is de babyquilt al af en het loop-eendje is vandaag af gekomen. Heerlijk op het warme balkon in de schaduw lekker de rondjes geappliqueerd en het laatste koordje geborduurd!
 Is ie niet schatiig geworden? Nu komt er nog een poppenwagentje boven het loop-eendje, maar dat is voor de rest van de week weer een leuke ontspanning!
En als dit middenblok van de onderste rij dan klaar is hoef ik alleen nog het grote blok links en rechts van de on derste rij te maken en dan kunnen alle blokken in elkaar. Ook weer spannend hoe dat er dan samen uit gaat zien! Tja, die baltimore moet dus toch nog even wachten! Maar hopenlijk niet al te lang, want ik heb twee hele mooie patronen die liggen te wachten om gemaakt te worden! Maar als ik zover ben laat ik die wel weer eens zien!

Je wilt toch wat te bloggen houden immers? Want het blijft leuk om te doen en nu er via facebook toch weer een groepje zich roert om weer lekker blogjes ook te lezen is het nog leuker om dan ook echt iets te schrijven! Dus als jullie het leuk vinden...ik vind commentaartjes ook heel leuk! Alvast bedankt voor de moeite!

Geniet nog lekker van het mooie weer! Zaliger bestaat bijna niet (vind ik).
Nu lekker een bakkie koffie en een rondje blogjes lezen!

Doeg doeg,
Marianna

Geen opmerkingen:

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de...