vrijdag 4 mei 2018

Quiltdipje is weer exit

Toen ik wat oude lapjes uit de stoffendoos tevoorschijn toverde en verder ging met dit allerliefste baby quiltje van Bunny Hill Designs, verdween mijn quiltdipje als sneeuw voor de zon:
De bovenste 6 blokken zijn nu af, dus alleen de onderste rij moet nog. De achtergrondjes heb ik al in elkaar zitten, dus alleen nog de applicaties knippen en erop zetten. En dan nog de rand natuurlijk. 

Dit olifantje heb ik afgelopen week gemaakt. Het kantje is een echt antiek kantje uit een grote voorraad antieke kantjes, die ik eens via facebook kon opkopen. Toen geen idee wat ik ermee zou doen, maar omdat ik ook erg hou van crazy quilting kwam het ooit wel eens van pas, dacht ik toen. En antieke kantjes kom je ook niet elke dag tegen immers! Dus alles toen voorzichtig gewassen en nog voorzichtiger gestreken en toen waren ze klaar om gebruikt te worden als de kans zich voordoet. Dus kwam dit kantje in dit blok terecht. En ik vind het zo'n lief fantje geworden, zo echt babyachtig lief!
Ik heb dit altijd een hele leuke quilt gevonden en toen ik dit patroon dan ook won op de Quiltdag in Helmond in 2016 was ik er erg blij mee, ook al wist ik toen niet gelijk voor wie ik dit zou maken. Juist omdat het zo'n echt babyquiltje is. Maar ik heb besloten dat ik het gewoon leuk vind om te maken en een nieuwe eigenaar komt dan vanzelf wel, toch? En het gaat immers toch vooral om het plezier wat je hebt bij het maken en niet persé een doel of nuttigheid! Dus ga ik hem ook niet verkleinen, maar gewoon helemaal maken zoals het patroon is. En zolang ik met veel plezier aan deze quilt kan werken is het verder wel goed! Die lol wil ik gewoon hebben!

Geen opmerkingen:

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de...