Doorgaan naar hoofdcontent

Poppenwagentje

Gelukkig kwam de zon ons regelmatig verblijden de afgelopen week en konden we lekker zonder jas naar buiten! Flopke ging helemaal uit haar dakkie in het park! Die springt dan soms letterlijk als een lammetje in de wei een halve meter omhoog met 4 poten tegelijkertijd! Daar moet je wel om lachen. Ze blijft gewoon een enorme clown! Op deze foto ligt ze te rollen in het gras tussen de paardenbloemen. Ook zo'n malle streek die ze vaak uithaalt. Gelukkig dit keer niet in rotte vis!
Naast de wandelingen in het park heb ik de zonnige dagen van de afgelopen week lekker op het balkon door gebracht, als ik geen blokje hoefde voor te bereiden, om daar dan zalig ontspannen te zitten naaien, oftewel appliceren. Nu is dit middenblok helemaal af, op het strijken na dan. Is het geen schattig poppenwagentje geworden, boven het al kant en klare loopeendje?
Het volgende blok van deze rij ligt al geknipt klaar, het lammetje. Het wordt een beetje erg bloemerig lammetje, maar ja, een effen grijs lammetje vond ik wel erg saai, want het is best 'n groot oppervlak.
Gelukkig mag ik het ook leuk versieren, dat dan weer wel. Aan het eind van het weekend zal het laatste blok ook wel af zijn, de grote beer met strik. Ik weet nog niet of ik deze grote beer in 1 stof ga maken of toch de armen en benen misschien met een bijpassend stofje doe of zo. Ik dacht aan een ruitje maar dan is het wel erg ruiterig en loopt er veel in elkaar over. Misschien een beetje veel van het goede....denk, denk, denk! Ach ik heb nog even een paar dagen om erop te broeden!

Verder ben ik op zoek gegaan naar de 2 patronen die ik nog heb liggen en graag wil maken: het zijn de grote bloemenquilt de "Flower Basket Medaillon" van Kim McClean. Het ligt letterlijk al 'n decennia te wachten, dus ja, die mag nu echt wel eens gemaakt gaan worden toch? Applicatie en de stoffen van Kaffe Fasset zijn allemaal op voorraad, met een zwarte achtergrond stof.....dus gewoon starten is het beste, denk ik zo!

En de andere quilt heeft veel konijntjes en is niet van Sarah Fielke....de Harriet, designer Sue Cody van Dragonfly Studios. Deze laatste is echt een massa quilt.....als je alleen het patroon al uitpakt is dat een les op zich! Zoveel papier wat uitgelijnd moet worden! Echt een klus op zich. Misschien dat ik daardoor er nog niet echt mee begonnen ben. Toch eens voor gaan zitten, want het is goed beschreven, dus echt wel te doen, maar je moet er even de tijd voor nemen. Deze wil ik maken met stoffen van Tula Pink. Ook al een krat voor klaar gezet om te kunnen  beginnen.....nu nog doen.

Nu ik beide quilts terug zie kriebelen mijn handen echt! Gewoon mijzelf eens de bekende schop...geven en starten gaan. Ik denk dat ik dit maar inplan voor deze zomer, zo gauw de babyquilt af is, ga ik met beide beginnen. En werk er gewoon aan 1, of de ander, wanneer ik zin heb. Ze zijn gewoon te mooi om niet te maken! En die Baltimore dan? Ja, die OOK....oh, ik wil echt teveel!

Keuzes maken is dan echt moeilijk! Vooral omdat je denkt dat iets al veel te lang ligt te wachten en je dat echt eens moet gaan doen...dan zet je jezelf weer onder druk en dan gaat de lol eraf, heb ik gemerkt! Niet teveel doen dus! Meer op mij af laten komen en werken aan projecten waar mijn stemming naar is.....dus misschien ga ik wel gewoon door met mijn andere quilts.
Ik ga maar slapen en dromen van al dat moois! Kan ik er alvast van genieten! En morgen weer lekker verder aan de babyquilt!

Groetjes,
      Marianna     

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ander blog

Voor degene die hier nog wel eens langs komen:  Ik heb ook op WordPress een blog en daar ga ik verder met mijn papier hobby's, nu quilten bij mij eigenlijk stil ligt. Hier is de link: Wordpress blog Veel plezier met lezen daar! Groetjes, Marianna

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de eerste twee maanden van 2019 er niks mee gedaan, vooral omdat ik merendeels gewoon te ziek was. Die rotgriep bleef ook hier lang hangen! Maar dat komt mijn koppie niet ten goede, dan verlies ik het overzicht over wat ik graag wil doen en wanneer iets af moet zijn (zoals bv. voor een workshop), dus dat was de reden om hem er toch weer bij te pakken. En het werkt nog niet helemaal volledig, maar het geeft wel meer rust en overzicht. En dan kom ik ook weer beter in mijn velletje te zitten en wordt ik iets produktiever. Dat is geen doel op zich, maar het voelt gewoon fijner als je ook eens iets kunt afmaken. Geeft meer voldoening dus... ..... dus ben ik nog steeds bezig mijn Dear Jane aan het quilten, ongeveer 1 blok per dag en een sashing. Behalve die dagen dat ik veel weg ben, dan lukt dat niet. Vaak zit ik nu 's avonds op de bank TV te kijke

Heerlijk dagje Schagen en Amsterdam

Zoals ik in mijn vorige blogje al vertelde ben ik gisteren naar Schagen geweest om bij Aljona de fotoquilt cursus te volgen. Jacqueline  gaf daar de les en dan is het altijd gezellig! Was heerlijk om weer eens bij hun geweest te zijn. Helaas was Aljona zelf er niet, die zit vandaag in de USA en gaat daar op Handiquilt cursus...tja, verschil moet er zijn he! LOL! En ik kwam op de cursus ook nog Monique tegen, die vertelde altijd mijn blog te lezen (hoi Monique!) en dus mijn foto's herkende van Flopke! Grappig hoe klein de wereld dan ineens is! Terwijl ik dus altijd denk dat er maar een handjevol mensen zijn die dit gebrabbel lezen! Dus Monique, laat je nu een berichtje achter voor de gezeligheid? Altijd leuk hoor om contact te hebben met je lezers! Maar dat geldt voor jullie allemaal. Ik vind het echt geweldig als jullie een commentaartje op mijn schrijfsels achter laten! Dus heel erg bedankt als je dat al doet! Deze twee foto's zijn het uiteindelijk geworden waar ik een p