vrijdag 11 mei 2018

Poppenwagentje

Gelukkig kwam de zon ons regelmatig verblijden de afgelopen week en konden we lekker zonder jas naar buiten! Flopke ging helemaal uit haar dakkie in het park! Die springt dan soms letterlijk als een lammetje in de wei een halve meter omhoog met 4 poten tegelijkertijd! Daar moet je wel om lachen. Ze blijft gewoon een enorme clown! Op deze foto ligt ze te rollen in het gras tussen de paardenbloemen. Ook zo'n malle streek die ze vaak uithaalt. Gelukkig dit keer niet in rotte vis!
Naast de wandelingen in het park heb ik de zonnige dagen van de afgelopen week lekker op het balkon door gebracht, als ik geen blokje hoefde voor te bereiden, om daar dan zalig ontspannen te zitten naaien, oftewel appliceren. Nu is dit middenblok helemaal af, op het strijken na dan. Is het geen schattig poppenwagentje geworden, boven het al kant en klare loopeendje?
Het volgende blok van deze rij ligt al geknipt klaar, het lammetje. Het wordt een beetje erg bloemerig lammetje, maar ja, een effen grijs lammetje vond ik wel erg saai, want het is best 'n groot oppervlak.
Gelukkig mag ik het ook leuk versieren, dat dan weer wel. Aan het eind van het weekend zal het laatste blok ook wel af zijn, de grote beer met strik. Ik weet nog niet of ik deze grote beer in 1 stof ga maken of toch de armen en benen misschien met een bijpassend stofje doe of zo. Ik dacht aan een ruitje maar dan is het wel erg ruiterig en loopt er veel in elkaar over. Misschien een beetje veel van het goede....denk, denk, denk! Ach ik heb nog even een paar dagen om erop te broeden!

Verder ben ik op zoek gegaan naar de 2 patronen die ik nog heb liggen en graag wil maken: het zijn de grote bloemenquilt de "Flower Basket Medaillon" van Kim McClean. Het ligt letterlijk al 'n decennia te wachten, dus ja, die mag nu echt wel eens gemaakt gaan worden toch? Applicatie en de stoffen van Kaffe Fasset zijn allemaal op voorraad, met een zwarte achtergrond stof.....dus gewoon starten is het beste, denk ik zo!

En de andere quilt heeft veel konijntjes en is niet van Sarah Fielke....de Harriet, designer Sue Cody van Dragonfly Studios. Deze laatste is echt een massa quilt.....als je alleen het patroon al uitpakt is dat een les op zich! Zoveel papier wat uitgelijnd moet worden! Echt een klus op zich. Misschien dat ik daardoor er nog niet echt mee begonnen ben. Toch eens voor gaan zitten, want het is goed beschreven, dus echt wel te doen, maar je moet er even de tijd voor nemen. Deze wil ik maken met stoffen van Tula Pink. Ook al een krat voor klaar gezet om te kunnen  beginnen.....nu nog doen.

Nu ik beide quilts terug zie kriebelen mijn handen echt! Gewoon mijzelf eens de bekende schop...geven en starten gaan. Ik denk dat ik dit maar inplan voor deze zomer, zo gauw de babyquilt af is, ga ik met beide beginnen. En werk er gewoon aan 1, of de ander, wanneer ik zin heb. Ze zijn gewoon te mooi om niet te maken! En die Baltimore dan? Ja, die OOK....oh, ik wil echt teveel!

Keuzes maken is dan echt moeilijk! Vooral omdat je denkt dat iets al veel te lang ligt te wachten en je dat echt eens moet gaan doen...dan zet je jezelf weer onder druk en dan gaat de lol eraf, heb ik gemerkt! Niet teveel doen dus! Meer op mij af laten komen en werken aan projecten waar mijn stemming naar is.....dus misschien ga ik wel gewoon door met mijn andere quilts.
Ik ga maar slapen en dromen van al dat moois! Kan ik er alvast van genieten! En morgen weer lekker verder aan de babyquilt!

Groetjes,
      Marianna     

Geen opmerkingen:

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de...