donderdag 21 februari 2019

Huswif Jane

De afgelopen week erg druk geweest met mijn Crazy Huswif. Voor elk randje weer een ander borduurtje bedenken is best wel een dingetje. Niet moeilijk, maar je wilt wel dat het niet steeds erg herhalend wordt en er leuk uitziet. Balans heeft dus!


Voorlopig denk ik wel dat ik een eind ben gekomen, dus hierna ga ik het verder versieren met wat meer 3D atributen en borduursels. Tussendoor schrijf ik alles uit wat ik doe, want je wilt wel goede informatie doorgeven in een les! En dat vraagt ook veel tijd. Dat is niet erg, maar daar kan ik niet veel van laten zien. Dus vandaar dat het soms ook wel even iets langer stil is op dit blog, zoals afgelopen week.Ook Jane is weer uit de vuilniszak gehaald. Letterlijk, want wie heeft er nu zo'n grote tas dat je zo'n quilt goed stofvrij kunt opbergen? Ikke niet, dus werd het een vuilniszak. Maar nu ligt ze uitgevouwen te wachten op de eetkamer tafel, zodat ik straks weer een blokje kan gaan quilten. Ze mocht even "luchten" vannacht. Dan haal ik de ring eraf, zodat er niet teveel moeten in de stof komen van het ingeklemd zitten.

Deze blokjes heb ik afgelopen dagen gequilt. En de zijrand van driehoeken heb ik op 1 plaats ook al gequilt. Want voorheen zat deze quilt langdurig op mijn quiltframe, maar dat ding is 3 meter en een enorme sta in de weg. En omdat dit ook waarchijnlijk mijn laatste quilt is die ik handmatig zal quilten (mijn handen vinden dat niet zo fijn meer), heb ik dat joekel aan een quilt vriendin verkocht die er haar stonefields op wil gaan quilten. Zo wordt ie toch nog goed gebruikt
En ik blijf mijn Jane ook nog steeds wel de moeite waard vinden om te quilten en ooit eens op te hangen. Ik doe geen voorspellingen meer of beloftes wanneer ze af zal komen. Ik hoop gewoon OOIT! Voorlopig doe ik mijn best de vaart er een beetje in te houden, want na zoveel jaar weet ik nu dat weg leggen ook afzeggen is, dus dat kan ik beter niet meer doen! Zolang mijn handen mij dat toestaan natuurlijk. Anders is het weer gedwongen rusten.
Verder ben ik bezig mijn huiswerk voor zaterdag een beetje voor te bereiden. Dat is meer werk als ik verwachtte en ook heel precies werk. Ik kan het dan ook maar 2 uurtjes achter elkaar doen, dan moet ik echt even rust nemen en mijn focus verleggen, gaan quilten bv. Gisteren heb ik het hele patroon over getekend op vliseline, zodat ik vandaag de stofjes kan gaan uitleggen en eventueel de stukjes op strijken, knippen en naadjes omplakken. Misschien dat ik morgen dan nog een deel een beetje in elkaar kan plakken. Tja, je kunt niet alles tegelijkertijd dus deze quilt, hoe leuk ie ook is, zal toch ook in fases gemaakt worden. Het is nl. nog echt wel veel werk en erg intensief! Maar wel verschrikkelijk leuk om te doen! Ik heb er dan ook geen spijt van hieraan begonnen te zijn.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Ik ga nu je blog toevoegen aan mijn leeslijst in mijn blog, dan kan ik regelmatig eens even spieken op je blog. Ik ben na 10 blokjes DJ afgehaakt. Was toch een "brug te ver", maar het is zeker waar dat wegleggen, afzeggen is, dus wie weet. Mijn vaardigheden zijn ook al best weer wat verbetert. Je crazy quilt wordt ook prachtig!

Ineke zei

Wat wordt je huswif leuk en je quilt heel mooi de blokjes van DJ. En je huiswerk komt beetje bij beetje vast af.

Unknown zei

I really like the blog and I hope people will have a new blog, thanks for the blog
SA Gaming

Lekker bezig

De afgelopen tijd heel afwisselend bezig geweest. Ik heb mijn Bullet Journal weer eens opgepakt en ingetekend voor de maand maart. Ik had de...